Dünya Kaddafi'nin ölümünü izledi

Kaddafi'nin "Bana yaptığınız haramdır, siz günah işliyorsunuz" gibi sözlerine rağmen devrimciler kafasına öldüresiye vurmaya devam ediyorlar.

Diğer bir görüntüde ise bir isyancı Kaddafi'nin üstünden kanlı ceketini ve parmağından "eşi Safiye1970" yazılı evlilik yüzüğünü çalmış olarak gözüküyor. Arkadaşları isyancıya "Sakın bunu kimseye verme gelecekte 1 milyon dolardan fazlaya satarsın" diyor.

Öte yandan BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği, Libya'nın eski lideri Muammer Kaddafi'nin hangi koşullarda öldüğüyle ilgili soruşturma yapılması gerektiğini belirtti.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği sözcüsü Rupert Colville, Kaddafi'nin canlı yakalandığı ve daha sonra öldüğünü gösteren amatör videoların "çok rahatsız edici" olduğunu söyledi.

Yaralı olarak ele geçirildikten sonra etrafı silahlı muhaliflerle sarılan Kaddafi'nin bir tabancayla yakın mesafeden vurulduğuna dair yeni görüntüler ortaya çıktı.

Yeni görüntülerin Kaddafi'nin ölümü ile ilgili tartışmalara bambaşka bir boyut kazandırması ve tepki çekmesi bekleniyor.

OGÜNhaber