Kuşlar, böcekler ve yarasalar zaten uçarlar! Fakat konumuz bu değil. Konumuz uçmasını ummadığımız halde uçabilen hayvanlar! Yani kanatlı hayvanların aksine bu hayvanlar yüzgeçleri, perdeleri ve zıplama yetileri sayesinde uzun süre havada kalabilme yeteneğine sahiptirler.

Uçabildiğini muhtemelen bilmediğiniz 13 Hayvan

Yırtıcılardan kaçmak için uçmayı tercih eden hayvanlardan bir diğeri ise uçan kertenkele! Uçan ejder olarak da bilinen bu tür, uçabilen kertenkele türlerinden sadece biri!

Predatörlere yem olmamak için kendisini suyun dışına atan bir diğer balık türü ise uçan mürekkep balığı.

Tek seferde yaklaşık 30-40 metre yükseğe zıplayabilme özelliğine sahip uçan sincaplar, listemizdeki uçabilen hayvanlar arasında birinci sırada yer alıyor.

İlk olarak şu konuya bir açıklık getireyim: Uçan sincaplar ve uçan keseli sincaplar aslında farklı türlerdir, ama Türkçe'de kullanımı böyle olduğu için bir karmaşıklık oluyor.

BONUS: Unicorn!

Meyveyle beslenen uçan tilkiler, aslında bir yarasa türüdür. Halk arasında devasa yarasalar olarak da bilinen bu türe de diğerleri gibi Endonezya'da rastlamak mümkün!

Dış görünüş olarak sardalyaları andıran uçan balıklar, yüzgeçlerini kanat olarak kullanıp kısa mesafeleri uçabilirler.

Süper-predatörler olarak bilinen uçan köpek balıkları, avlarını yakalayabilmek için sudan 3 metre kadar yükselebilirler. Ne azim ama!

Madagaskar filminden dolayı lemurları ayrı bir seviyorum. Bu hem lemur hem de uçabiliyor!

Kaliforniya sularında yaşayan uçan vatozlar, sudan 5 metre kadar yükseğe zıplayabilirler. Hem de ağırlıkları 1 tonu geçmesine rağmen!

Uçan karınca deyince ilk akla gelen kanatlı karıncalar, fakat bu türün kanatları yok! Yine bir hayatta kalma mücadelesi ve yine ağaçlarda özgürce dolaşma isteği.
OGÜNhaber