Kalabalık ve gürültülü plajlardan sıkılıp sessiz sakin bir tatil isteyenler için vazgeçilmez olacak yurtdışı tavsiyeleri.

Sakin bir doğa tatili isteyenlere yer tavsiyeleri

Rovinj, Hırvatistan: Hırvatistan'da bulunan en romantik ve güzel şehir olmaya aday. Adriyatik Denizi'nin tam ortasında konumlanmış. Sokaklar canlı renklerle boyanmış evlerle, lokantalarla ve barlarla dolu.

Procida, İtalya: Bu renkli kasaba, Napoli kıyılarının biraz açığında. Neyse ki henüz turistlerin çoğu tarafından keşfedilmedi. Kaçırmayın!

Ouro Preto, Brezilya: Bu sömürge kasabasının ismi 'siyah altın' anlamına geliyor ve Brezilya'nın altın çağını temsil ediyor. Dik bir vadi üzerine kurulu evler ve dolambaçlı sokaklar aklınızı başınızdan alacak.

Hallstatt, Avusturya: Bu dağ, masal kitaplarından fırlamış gibi duruyor. Hallstatter Denizi ve Dachstein Dağları arasında kalan bu kasaba, muazzam 16. yüzyıl evlerinden oluşuyor. Berrak bir göle ve dünyanın en tatlı şehir meydanına sahip aynı zamanda.

Marsaxlokk, Malta: Malta'nın Güneydoğu kıyısında karşınıza çıkacak bu küçük balıkçı kasabası. Liman, parlak renklerle boyanmış teknelerle dolu. İnsan kaynayan balık pazarları var ve restoranlarda o gün ne tutulduysa servis ediliyor. Leziz!

Vernazza, İtalya: Dünya üzerinde fotoğraflaması en zevkli yerlerden biri olabilir. Bu kasaba, Cinque Terre'yi oluşturan renkli beşliden birisi. Dar sokaklardan birine dönün ve sizi Ligurya Denizi'nin harika manzaralarıyla tanıştırmasına izin verin.

Cua Van, Ha Long Koyu, Vietnam: Ha Long Koyu boyunca dizilen balıkçı kasabalarının en büyüğü Cua Van. Manzarası o kadar güzel ki!

Şafşavan, Fas: Bu kasabaya neden 'Mavi Şehir' denildiğini anlamışsınızdır. Bu renklerin tarihi 15. yüzyıla kadar dayanıyor. Yahudiler, zamanında İspanyol sorgulamalarından kaçıp gökyüzünü yansıtması için tüm kasabayı maviye boyamışlar.

Ronda, İspanya: Yükseklik korkunuz varsa bu kasabayı tercih etmeyebilirsiniz. İspanya'nın en eski kasabalarından biri. Kuruluşu M.Ö. 9. yüzyıla dayanıyor. Eski ve yeni kasabalar bir köprüyle birbirine bağlanıyor ve muazzam El Tajo geçidini oluşturuyor.

Annecy, Fransa: Fransa'nın başka neresinde arnavut kaldırımlarına rastlayabilirsiniz? Neresinde dar sokaklardan geçip, pastel renkli evlerin büyüsüne kapılıp kalabilirsiniz? Cevap Annecy!

Hallstatt, Avusturya: Bu dağ, masal kitaplarından fırlamış gibi duruyor. Hallstatter Denizi ve Dachstein Dağları arasında kalan bu kasaba, muazzam 16. yüzyıl evlerinden oluşuyor. Berrak bir göle ve dünyanın en tatlı şehir meydanına sahip aynı zamanda.
OGÜNhaber