Muğla'ya yolunuz düşerse görülmesi gereken 8 yer

Muğla'ya gittiğinizde mutlaka uğramanız gereken yerler

İZTUZU PLAJI: Doğallığı ve berraklığı ile sadece bizim değil dünyanın da gözdesi plaj. Türkiyenin en iyi 15 plajı arasında yer alıyor. Bu plajın bir tarafı tuzlu Akdeniz suyu bir tarafı tatlı su. Kumsalında ise caretta carettalar yumurtalarını bırakıyor. Dalyanda olan bu plaja ulaşım oldukça kolay.

KÖYCEĞİZ YUVARLAKÇAY: Muğla'nın soğuk cenneti olarak bilinen yuvarlak çay soğuk su ve yeşilliklerin bir arada olduğu muhteşeşem bir yerdir.Yolları biraz bozuk olmasına rağmen gitmeye oldukça değecek olan bu yerde soğuk suya girmek cesaret ister. Akan suyun üzerindeki çardaklarda lezzetli yemekler yiyebilirsiniz. Aynı zamanda akan bu suyun üzerinde salıncakta sallanabilirsiniz.

MİLAS ŞEYTAN YALISI: Şeytan yalısına giderken yol boyunca zeytin ağaçları size eşlik eder. Bakir doğası ve muhteşem manzarasıyla mutlaka görülmesi gereken bir yerdir. Şeytan yalısında denize girebilir, otel yada pansiyonlarda konaklayabilirsiniz.

HALİKARNAS MOZOLESİ: Bu anıt mezar ortalama 2400 yıl önce Bodrum'da yapılmıştır. Dünyanın 7 harikasından birisi olan Halikarnas Mozolesi Bodruma yolu düşenlerin mutlaka görmeleri gereken bir tarihi yapıdır.

ULA- AKYAKA: Gökova körfezinde muhteşem minik bir kasaba. Mavi bayrağa sahip tertemiz denizinde yüzmekten mutluluk duyacaksınız. Samimi yerlileri, otantik restorant ve otelleri ile rahatlıkla konaklayabilirsiniz. Bol tuzlu denizinden çıktıktan sonra buz gibi azmak nehrine girebilirsiniz.

SARIGERME PLAJI: Kilometrelerce uzunluktaki denizi ve ipince kumu ile mavi bayrağa sahip bir plajdır. Zaman zaman dalgalı olan denizinde yüzmekten keyif alabilirsiniz. Kendine has havasıyla turistleri -çeken sarıgerme de akşamları çadırınızı kurup sakin havanın keyfini çıkarabilirsiniz.

BODRUM ANTİK TİYATRO: Antik Tiyatro, Klasik çağdaki Bodrum'dan günümüze ulaşabilen tek yapıdır. Bodrum'un ortasındaki Göktepe dağının güney eteklerindeki bu tiyatro, Anadolu'nun en eski tiyatrolarından biridir. Girişi ücretsiz, şanslıysanız bir konser akşamına denk gelebilirsiniz.
OGÜNhaber