İstanbul'un bütün tabiat parklarını sizin için derledik.

İstanbul'un Tabiat Parkları ve konumları

Ulaşım bilgisi: Üsküdar veya İstanbul çevre yolu üzerinden Şile otoyoluna oradan da Ömerli'yi geçerek Alemdağ-Şile yoluna ulaşıldıktan sonra yol üzerinde sol tarafta yer almaktadır. Ayrıca Üsküdardan hareket eden 139 ve 139A sefer numaralı otobüsler Tabiat Parkı'nın önünden geçmektedir.

Ulaşım bilgisi: Belgrad Ormanı’na Kemerburgaz’dan girildikten sonra Kemerburgaz-Kurtkemeri güzergahından; Bahçeköy’den girildikten sonra Kemerburgaz yolu üzerinden alana ulaşılabilir. Toplu taşımayı kullanacak olanlar Bahçeköy semtine varış için, Levent Büyükdere Caddesi üzerinden Bahçeköy yönüne giden “42 M” otobüslerine ya da Yenikapı-Hacıosman metro hattını kullanarak Hacıosman’a geldikten sonra “42 HM” otobüslerine binip son durakta inebilirler. Bahçeköy semtine ulaştıktan sonra taksi ile alana ulaşabilirler.

AYVATBENDİ TABİAT PARKI Belgrad Ormanı içerisinde yer alan dokuz adet tabiat parkından biri olan Ayvatbendi Tabiat Parkı, yaklaşık 50 hektar alana sahiptir. AyvatBendi Tabiat Parkı'nda koşu veya yürüyüş yapılabilir, bisiklete binilebilir. Aynı zamanda piknik yapmaya da oldukça müsaittir. Giriş ücreti olarak; şahıs 4 tl, indirimli 2 tl, bisiklet 4 tl, motorsiklet 8 tl, otomobil 12 tl, minibüs 35 tl, midibüs 60 tl, otobüs 110 tl dir.

AVCIKORU TABİAT PARKI İstanbul Şile civarında bulunan köyden alan Avcıkoru Tabiat Parkı, yaklaşık 649 hektarlık bir alana sahiptir. Doğa yürüyüşleri ve piknik yapılabilen bu parkta, çocuklar için oyun alanı da bulunuyor. Giriş ücreti olarak; şahıs 5 TL, indirimli şahıs ücreti 2,5 TL, bisiklet 5 TL, motosiklet ve Atv 8 TL, otomobil 15 TL, minibüs 45 TL, midibüs 75 TL, otobüs 135 tl dir.

Ulaşım bilgisi: Tabiat Parkına Bahçeköy tarafındaki Belgrad Ormanı ana giriş kapısından girildikten sonra sağa dönülüp kolayca ulaşılabilir. Toplu taşımayı kullanacak olanlar Bahçeköy semtine Varış için, Levent Büyükdere Caddesi üzerinden Bahçeköy yönüne giden “42 M” otobüslerine ya da Yenikapı-Hacıosman metro hattını kullanarak Hacıosman’a geldikten sonra “42 HM” otobüslerine binip son durakta inerek Bahçeköy semtine ulaştıktan sonra taksi ile Alana ulaşabilirler.

BENDLER TABİAT PARKI Belgrad Ormanı içerisinde yer alan dokuz adet tabiat parkından biri olan Bentler Tabiat Parkı içerisinde, piknik ve doğa yürüyüşü yapılabilir Alanda, büfe ve çocuk oyun alanları bulunmaktadır. Giriş ücreti olarak; şahıs 4 tl, indirimli 2 tl, bisiklet 4 tl, motosiklet 8 tl,otomobil 12 tl, minibüs 35 tl, midibüs 60 tl, otobüs 110 tl dir.

Ulaşım bilgileri: Sirkeci, Kabataş, Kadıköy, Bostancı ve Kartal'dan belli saatlerde yolcu taşıyan Adalar-Yalova vapurlarıyla Büyükada\'ya ulaştıktan sonra yürüyerek, fayton ya da bisiklet kiralayarak tabiat parkına varılabilir.

BÜYÜKADA TABİAT PARKI İsmini içerisinde bulunduğu adadan alan Büyükada Tabiat Parkı, yaklaşık 5 hektarlık bir alana sahip. Adada plaj alanları ve deniz manzarası eşliğinde piknik yapılabildiği gibi konaklama imkanı da mevcut. Giriş ücreti olarak; şahıs 5 tl, indirimli 2.50 tl, bisiklet 5 tl dir.

ÇİLİNGOZ TABİAT PARKI 17.75'lik hektar alanına sahip olan Çilingöz Tabiat Parkın'da, denize girilebilir, balık tutulabilir, doğa yürüyüşü yapılabilir Giriş ücreti olarak: şahıs 3.50 tl, indirimli 1.75 tl, bisiklet 3.50 tl, motorsiklet 7 tl, otomobil 11 tl, minibüs 35 tl, midibüs 55 tl, otobüs 95 tl dir.

Ulaşım bilgileri: Çatalca-Saray yolu üzerinde Binkılıç Beldesi çıkışından sağa dönülerek karşınıza çıkan orman yolundan ya da Tem Otoyolu Çatalca gişelerinden Çatalca’ya, oradan Binkılıç’a ve oradan Çilingoza özel araçla seyahat edebilirsiniz. Toplu taşıma ile ulaşım için Yenibosna’dan Binkılıç Beldesi’ne otobüs ile gidip daha sonrasında taksi ile alana ulaşabilirsiniz.

DEĞİRMENBURNU TABİAT PARKI İsmini 19. yüzyılın sonuna kadar un değirmeni olarak kullanılan yel değirmeninden alan Değirmenburnu Tabiat Parkın'da, çocuk oyun alanı, bisiklet kiralama noktası, halı saha, kır lokantası bulunur. Aynı zamanda denize de girilebilir. Giriş ücreti olarak; şahıs 5.00 tl, indirimli 2.50 tl, bisiklet 5 tl dir.

Ulaşım bilgileri: Heybeliada’ya Avcılar, Kabataş, Kadıköy, Bostancı, Maltepe ve Kartaldan vapur, deniz otobüsü veya motor ile ulaşım sağlanır. Heybeliada iskelesine indikten sonra, sağa (400) dörtyüz metre yürüyüş mesafesi ile Değirmenburnu piknik alanına ulaşabilirsiniz.

DİLBURNU TABİAT PARKI Tamamı orman olan Dilburnu Tabiat Parkı, 6.88 hektarlık bir alana sahiptir. Piknik yapmaya elverişli olan bu alan çocuk oyun alanı ve kır lokantasına da sahiptir. Giriş ücreti olarak; şahıs 5 tl, indirimli 2.50 tl, bisiklet 5 tl dir.

Ulaşım bilgileri: Sirkeci, Kabataş, Kadıköy, Bostancı ve Kartal\'dan belli saatlerde yolcu taşıyan Adalar-Yalova vapurlarıyla Büyükada\'ya ulaştıktan sonra yürüyerek, fayton ya da bisiklet kiralayarak tabiat parkına Varılabilir.

ELMASBURNU TABİAT PARKI Beykoz'da buluna bu parkta, denize girmenin yanında su sporları da yapılabilmektedir. Tabiat Parkı’nda piknik alanları ve çadırlı kamp alanı bulunmaktadır. Giriş ücreti olarak; şahıs 4.50 tl, indirimli 2.25 tl, bisiklet 4.50 tl, motorsiklet 9.00 tl, otomobil 14 tl, minibüs 40 tl, midibüs 70 tl, otobüs 120 tl dir.

Ulaşım bilgileri: Belgrad Ormanları’nın Bahçeköy girişinden girildikten sonra tabelaların size rehberlik ederek ulaşacağınız Neşet Suyu Tabiat Parkı’na komşu durumdadır. Neşet Suyu Tabiat Parkı içerisindeki koşu parkurundan da alana geçiş yapılabilmektedir. Kemerburgaz’dan Göktürk ve Kurtkemeri güzergahını izleyerek alana ulaşılabilir. Toplu taşımayı kullanacak olanlar Bahçeköy semtine Varış için, Levent Büyükdere Caddesi üzerinden Bahçeköy yönüne giden “42 M” otobüslerine ya da Yenikapı-Hacıosman metro hattını kullanarak Hacıosman’a geldikten sonra “42 HM” otobüslerine binip son durakta inerek Bahçeköy semtine ulaştıktan sonra taksi ile Alana ulaşabilirler.

Ulaşım bilgileri: TEM otoyolu üzerinden, Kavacık’tan Riva’ya ulaşan otoyol ile alana ulaşılabilir.

FALİH RIFKI ATAY TABİAT PARKI Belgrad Ormanı içerisinde yer alan dokuz adet tabiat parkından biri olan Falih Rıfkı Atay Tabiat Parkı, 16 hektar alana sahiptir. Alanda piknik ve doğa yürüyüşü yapılabilir. Ayrıca Tabiat Parkının tam karşısında Geyik Üretim Sahası bulunmaktadır. Giriş ücreti olarak; şahıs 4 tl, indirimli 2 tl, bisiklet 4 tl, motosiklet 8 tl, otomobil 12 tl, minibüs 35 tl, Midibüs 60 tl, otobüs 110 tl dir.

FATİH ÇEŞMESİ TABİAT PARKI Belgrad Ormanı içerisinde yer alan dokuz adet tabiat parkından biri olan Fatih Çeşmesi Tabiat Parkı, ismini halkın özellikle yazın içme suyu almak için uğradığı çeşmesinden alır ve 29,50 hektar alana sahiptir. Alanda piknik, doğa yürüyüşü ve spor egzersizleri yapılabilir. Giriş ücreti olarak; şahıs 4 tl, indirimli 2 tl, bisiklet 4 tl, motosiklet 8 tl, otomobil 12 tl, minibüs 35 tl, Midibüs 60 tl, otobüs 110 tl dir.

Ulaşım bilgileri: Irmak Tabiat Parkı ve Kirazlıbent Tabiat Parkı’na çok yakın olan alana Bahçeköy-Kemerburgaz yolu üzerinden ulaşılabilir. Toplu taşımayı kullanacak olanlar Bahçeköy semtine Varış için, Levent Büyükdere Caddesi üzerinden Bahçeköy yönüne giden “42 M” otobüslerine ya da Yenikapı-Hacıosman metro hattını kullanarak Hacıosman’a geldikten sonra “42 HM” otobüslerine binip son durakta inerek Bahçeköy semtine ulaştıktan sonra taksi ile Alana ulaşabilirler.

FATİH SULTAN MEHMET TABİAT PARKI / SARIYER 2011 yılında yapılan Fatih Sultan Mehmet tabiat Parkı, 112 hektarlık bir alana sahiptir. Günübirlik kullanım alanları, piknik için gayet uygundur. Ormanın içinde ve patikalarda doğa yürüşüne müsaittir. Giriş ücreti: Şahıs 4 tl, indirimli 2 tl, motorsiklet 8 tl, otomobil 12 tl, minibüs 35 tl, midibüs 60 tl, otobüs 110 tldir. Ulaşım bilgisi: Maslak Büyükdere Caddesi’nden Bahçeköy’e ulaşıldıktan sonra Kemerburgaz yolu üzerinde yaklaşık 3 (üç) km uzaklıkta solda yer almaktadır. Toplu taşımayı kullanacak olanlar Bahçeköy semtine Varış için, Levent Büyükdere Caddesi üzerinden Bahçeköy yönüne giden “42 M” otobüslerine ya da Yenikapı-Hacıosman metro hattını kullanarak Hacıosman’a geldikten sonra “42 HM” otobüslerine binip son durakta yada “Kemerburgaz Yolu” durağında inerek Bahçeköy semtine ulaştıktan sonra taksi ile alana ulaşabilirler.

GÖKTÜRK GÖLETİ TABİAT PARKI / EYÜP 2011 yılında yapılan Göktürk Göleti Tabiat Parkı, adını bir kısmı alanın içerisinde bulunan Göktürk Göleti'nden almaktadır. Göktürk Göleti Tabiat Parkı içerisindeki günübirlik kullanım alanlarında piknik için uygun alanlar bulunmaktadır. Manzara seyir imkanı olan Tabiat Parkında yürüyüş, koşu ve bisiklet turu gibi etkinlikler yapılabilmektedir. Ayrıca konser etkinlikleri yapılabilir. Giriş ücreti: Şahıs 4 tl, indirimli 2 tl, bisiklet 4 tl, motorsiklet 8 tl, otomobil 12 tl, minibüs 35 tl, midibüs 60 tl, otobüs 110 tl.

Ulaşım bilgisi: Hasdal-Kemerburgaz yolu üzerinden Göktürk merkeze gelindiğinde, İhsaniye yolunun başlangıcında sağ tarafta yer almaktadır. Adres : Göktürk Merkez Mahallesi, İstanbul Caddesi, Eyüp Tel : 0212 628 84 18

Ulaşım bilgisi: İstanbul’un Beykoz ilçesi sınırları içinde bulunan alan, 2. Boğaz Köprüsü’nden Kavacık-Çavuşbaşı istikametinde devam edildiğinde Mahmut Şevket Paşa’ya giden yol üzerinde yer almaktadır.

GÖZTEPE TABİAT PARKI / BEYKOZ 2013 yılında yapılan Göztepe Tabiat Parkı, 59 hektarlık alana sahiptir. Tabiat Parkının günübirlik kullanım alanı, ziyaretçilerine piknik yapma olanağı sunmaktadır. Orman içi yollarda doğa yürüyüşü yapılabilmektedir. Giriş ücreti: Şahıs 3.50 tl, İndirimli 1.75 tl, Bisiklet 3.50 tl, Motorsiklet 7 tl, Otomobil 11 tl, Minibüs 3 5tl, Midibüs 5 5tl, Otobüs 95 tl.

HACET DERESİ TABİAT PARKI / TUZLA 2012 yılında yapılan Hacet Deresi Tabiat Parkı, 16 hekttarlık alan kaplamaktadır. Günübirlik kullanım alanları piknik yapmaya olanak sağlar. Orman içi patikalarda doğa yürüyüşü yapılabilir. Tabiat Parkı içerisinde kır lokantası, çocuk oyun alanı bulunmaktadır. Ayrıca Tabiat Parkında dini ritüel alanı bulunmaktadır. Tuzla ilçe merkezine 10 km mesafededir. Aydınlı Mahallesine toplu ulaşım araçları ile ulaştıktan sonra taksi ile alana gidilebilir.

Özel araçlarla alana gidenler, TEM Otoyolu Sabiha Gökçen Havalimanı-Kurtköy Kavşağından Aydınlı Mahallesi yönüne döner ve bu mahalleden yaklaşık 1.5 km sonra kuzeybatı yönüne gidildikten sonra alana ulaşılabilir.

IRMAK TABİAT PARKI / SARIYER 2011 yılında ilan edilen ve Belgrad Ormanı içerisinde yer alan dokuz adet tabiat parkından biri olan Irmak Tabiat Parkı, 10 hektarlık alana sahiptir. Günübirlik kullanım alanları piknik yapmaya olanak sağlar. Alanda rekreasyonel faaliyetlere yönelik kır lokantası, büfe ve çocuk oyun alanları bulunmaktadır. Orman içi patikalarda doğa yürüyüşü yapılabilir. Neşetsuyu Tabiat Parkı’nda başlayan 6 km’lik koşu ve yürüyüş parkurunun diğer girişi de Irmak Tabiat Parkı’nda bulunmaktadır. Giriş ücreti: Şahıs 4 tl, İndirimli 2 tl, Bisiklet 4 tl, Motosiklet 8 tl,otomobil 12 tl, minibüs 35 tl, Midibüs 60 tl, otobüs 110 tl.

Ulaşım bilgisi: Maslak-Bahçeköy yönünden gelenler için de, Kemerburgaz yönünden gelenler için de Bahçeköy-Kemerburgaz yolu üzerinde sağ tarafta tabelasıyla kendini gösteren bu tabiat parkı, Kirazlıbent Tabiat Parkı’nın karşısında bulunmaktadır. Toplu taşımayı kullanacak olanlar Bahçeköy semtine Varış için, Levent Büyükdere Caddesi üzerinden Bahçeköy yönüne giden “42 M” otobüslerine ya da Yenikapı-Hacıosman metro hattını kullanarak Hacıosman’a geldikten sonra “42 HM” otobüslerine binip son durakta inebilirler. Bahçeköy semtine ulaştıktan sonra taksi ile alana ulaşabilirler.

KİRAZLIBENT TABİAT PARKI / SARIYER 2011 yılında ilan edilen ve Belgrad Ormanı içerisinde yer alan dokuz adet tabiat parkından biri olan Kirazlıbent Tabiat Parkı, 20 hektarlık alana sahiptir. Uzun ve sık ormanıyla geniş bir alana yayılmış olan Kirazlıbent Tabiat Parkı, günübirlik kullanım alanları ile piknik yapmaya olanak sağlar. Orman içi patikalarda doğa yürüyüşü yapılabilir. Giriş ücreti: Şahıs 4 tl, indirimli 2 tl, Bisiklet 4tl, Motosiklet 8 tl, otomobil 12 tl, minibüs 35 tl, midibüs 6 0tl, otobüs 110 tl.

Ulaşım bilgisi: Belgrad Ormanı’na Bahçeköy kapısından girildiğinde Kemerburgaz istikametindeki yol üzerinde ve Irmak Tabiat Parkı’nın karşısında yer almaktadır. Toplu taşımayı kullanacak olanlar Bahçeköy semtine Varış için, Levent Büyükdere Caddesi üzerinden Bahçeköy yönüne giden “42 M” otobüslerine ya da Yenikapı-Hacıosman metro hattını kullanarak Hacıosman’a geldikten sonra “42 HM” otobüslerine binip son durakta inebilirler. Bahçeköy semtine ulaştıktan sonra taksi ile alana ulaşabilirler.

Ulaşım bilgisi: Belgrad Ormanları\'na Bahçeköy girişinden girdikten sonra tabelaları takiben Varılan Neşet Suyu ve Falih Rıfkı Atay tabiat parklarını geçerek Kömürcübent Tabiat Parkı’na Varılır. Toplu taşımayı kullanacak olanlar Bahçeköy semtine Varış için, Levent Büyükdere Caddesi üzerinden Bahçeköy yönüne giden “42 M” otobüslerine ya da Yenikapı-Hacıosman metro hattını kullanarak Hacıosman’a geldikten sonra “42 HM” otobüslerine binip son durakta inebilirler. Bahçeköy semtine ulaştıktan sonra taksi ile alana ulaşabilirler. Tel: 0 212 511 10 06

KÖMÜRCÜBENT TABİAT PARKI / SARIYER 2011 yılında ilan edilen ve Belgrad Ormanı içerisinde yer alan dokuz adet tabiat parkından biri olan Kömürcübent Tabiat Parkı, Yaklaşık 3 hektar alana sahiptir. Günübirlik kullanım alanları, piknik yapmaya olanak sağlar. Tabiat Parkı’nda kır lokantası, kır kahvesi veç ocuk oyun alanı bulunmaktadır. Orman içi patikalarda da doğa yürüyüşü yapılabilir. Giriş ücreti: Yaya 4tl, Bisiklet 4tl, Motosiklet 8tl,otomobil 12tl, minibüs 35tl, Midibüs 60tl, otobüs 110 tl.

MARMARACIK KOYU TABİAT PARKI / SARIYER 2011 yılında ilan edilen Tabiat Parkı, 7,42 hektar alana sahiptir. Günübirlik kullanım alanları piknik yapmaya olanak sağlar. Orman içi patikalarda doğa yürüyüşü yapılabilir. Tabiat Parkı içerisinde kır evleri, kır lokantası, büfe , çocuk oyun alanı ve plaj bulunmaktadır. Giriş ücreti: Şahıs 4 tl, indirimli 2 tl, bisiklet 4 tl, motorsiklet 8 tl, otomobil 12 tl, minibüs 35 tl, midibüs 60 tl, otobüs 110 tl.

Ulaşım bilgisi: Sarıyer yolu üzerinden Rumeli Kavağı’na gelindiğinde sol tarafta sahili takip eden yolun sonunda yer almaktadır.

Ulaşım bilgisi: Özel vasıta ile sahil yolundan Çayırbaşı sapağından dönülerek, Levent-Maslak yönünden Bahçeköy tabelalarını takip ederek alana ulaşılabilir. Ana giriş kapısı Bahçeköy-Çayırbaşı yolu üzerindedir. Toplu taşımayı kullanacak olanlar alana Varış için, Levent Büyükdere Caddesi üzerinden Bahçeköy yönüne giden “42 M” otobüslerine ya da Yenikapı-Hacıosman metro hattını kullanarak Hacıosman’a geldikten sonra “42 HM” otobüsleri ile alana ulaşabilirler.

MEHMET AKİF ERSOY TABİAT PARKI / SARIYER 2011 yılında ilan edilen ve Belgrad Ormanı içerisinde yer alan dokuz adet tabiat parkından biri olan Mehmet Akif Ersoy Tabiat Parkı, Yaklaşık 23 hektar alana sahiptir. Günübirlik kullanım alanları piknik yapmaya olanak sağlar. Tabiat Parkı’nda kır lokantası, açık hava etkinlik alanları ve çocuk oyun alanı bulunmaktadır. Orman içi patikalarda doğa yürüyüşü yapılabilir. Giriş ücreti: Şahıs 4 tl, indirimli 2 tl, bisiklet 4 tl, motorsiklet 8 tl, otomobil 12 tl, minibüs 35 tl, midibüs 60 tl, otobüs 110 tl.

Ulaşım bilgisi: Mihrabad Korusu’na sahilden (Kanlıca yönünden) girilebildiği gibi, TEM bağlantı yolu Kavacık Tekke mevkiinden de ulaşılabilir. Adres : Mihrabat Caddesi, No:50, Kanlıca Beykoz/İSTANBUL TeL : 0216 322 36 48, 0216 425 86 16

MİHRABAT TABİAT PARKI / BEYKOZ 2011 yılında ilan edilen Mihrabat Tabiat Parkı, yaklaşık 20 hektarlık bir alana yayılmıştır. Tabiat Parkı içinde çocukların vakit geçirebileceği parklar ve doğa etkinlikleri ile yarışmalar düzenleyebilecekleri alanlar yer almaktadır. Günübirlik okul gezilerinin yapılabildiği alanda basketbol ve futbol sahaları da bulunmaktadır. Ayrıca Tabiat Parkı içerisinde açık hava etkinlik alanları, kır lokantası bulunmaktadır. Orman içi patikalarda doğa yürüyüşü yapılabilir. Giriş ücreti: Şahıs 4 tl, indirimli 2 tl, bisiklet 4 tl, motorsiklet 8 tl, otomobil 12 tl, minibüs 35 tl, midibüs 60 tl, otobüs 110 tl.

NEŞET SUYU TABİAT PARKI / SARIYER 2011 yılında ilan edilen ve Belgrad Ormanı içerisinde yer alan dokuz adet tabiat parkından biri olan Neşetsuyu Tabiat Parkı, 67,47 hektar alana sahiptir. Tabiat Parkı içerisinde günübirlik kullanım alanları, piknik yapmaya olanak sağlar. Alanda rekreasyonel faaliyetlere yönelik kır lokantası, büfe, çocuk oyun alanları, mescit bulunmaktadır. Büyük Bent etrafından geçen 6 km’lik koşu ve yürüyüş parkurunun başlangıç ve bitiş noktası Neşetsuyu Tabiat Parkı’ndadır.

Ulaşım bilgisi: Araç ile gelecek olanlar Belgrad Ormanları'na Kemerburgaz yönünden veya Bahçeköy yönü girişinden girdikten sonra tabiat parkı tabelalarını takip ederek Neşet Suyu Tabiat Parkı’na ulaşabilirler. Toplu taşımayı kullanacak olanlar Bahçeköy semtine Varış için, Levent Büyükdere Caddesi üzerinden Bahçeköy yönüne giden “42 M” otobüslerine ya da Yenikapı-Hacıosman metro hattını kullanarak Hacıosman’a geldikten sonra “42 HM” otobüslerine binip son durakta inerek Bahçeköy semtine ulaştıktan sonra taksi ile Neşet Suyu Tabiat Parkı’na ulaşabilirler.

Ulaşım bilgisi: Fatih Ormanı içerisinde yer alan mekan, Maslak Büyükdere Caddesi üzerinden Sarıyer istikametinde gidildiğinde yol üstünde sol tarafta, Özel Acıbadem Hastanesi’nin karşısında bulunmaktadır. Toplu taşımayı kullanacak olanlar, Yenikapı-Hacıosman metrosunu kullanıp Darüşşafaka durağında inip, Sarıyer otobüslerini kullanacak olanlar Fatih Ormanı durağında inip yürüyerek alana ulaşabilirler.

PARK ORMAN TABİAT PARKI / SARIYER 2008 yılıda ilan edilen Parkorman Tabiat Parkı, yaklaşık 148 hektarlık bir alanı kaplamaktadır. Parkorman Tabiat Parkı, günübirlik rekreasyon faaliyetlere hizmet etmektedir. Birçok açık ve kapalı alan etkinlikleri, tabiat parkı içerisinde gerçekleştirilebilir. Osmanlı ve Japon Bahçeleri’nde tematik alan gezileri yapılabilir.

POLONEZKÖY TABİAT PARKI / BEYKOZ 1994 yılında ilan edilen Polonezköy Tabiat Parkı, 3.000 hektar alana sahip Tabiat Parkı, çok zengin flora ve fauna varlığına sahiptir. Polonezköy Tabiat Parkı’nda günübirlik kullanım alanı ve çadırlı kamp alanı mevcuttur. Alan içerisinde doğa yürüyüşü, koşu ve bisiklet turu gibi birçok etkinlik gerçekleştirmek mümkündür. Tabiat Parkı içerisinde 5 km koşu ve yürüyüş parkuru ile seyir kuleleri bulunmaktadır. Köy yerleşim alanı içinde birçok pansiyon ve otelde konaklama hizmeti bulunmaktadır. Giriş ücreti: Şahıs 5 tl, indirimli 2.50 tl, bisiklet 5 tl, motorsiklet 10 tl, otomobil 15 tl, minibüs 45 tl, midibüs 75 tl, otobüs 135 tl.

Ulaşım bilgisi: Kavacık-Çavuşbaşı yolu üzerinden tabelalar takip edilerek ulaşılabilir. Ayrıca Beykoz-Riva ve Alemdağ-Şile istikametinden de ulaşmak mümkündür.

Kayabaşı Mahallesi ve Şamlar Köyü’nden geçen ve Eski Edirne Yolu’nu, Arnavutköy’e bağlayan güzergâh üzerindeki bulunur. Gaziosmanpaşa yoluyla Arnavutköy’e yaklaşıldığında “Nokta” mevkiinden hemen sola doğru inen asfalt yol ile ulaşılması son derece kolay.

ŞAMLAR TABİAT PARKI / ARNAVUTKÖY 2011 yılında ilan edilen Şamlar Tabiat Parkı, Yaklaşık 335 hektarlık bir alanı kaplamaktadır. Tabiat Parkı; doğa yürüyüşü, bisiklete binme, olta balıkçılığı, foto safari, piknik ve spor aktiviteleri için uygun alanlar içermektedir. Tabiat Parkı içerisindeki orman içi patika yolları gerek eğim derecesi gerekse sunduğu görsel peyzaj değeri ile kısa ve uzun süreli yürüyüşler için önemlidir. Tabiat Parkı içerisinde yaklaşık 1300 m uzunluğunda bisiklet yolu yer almaktadır. Tabiat Parkının doğusunda izci kamp alanı bulunmaktadır. İzci kampında verilen eğitimler arasında Fly-Fox, badminton, teknik iz, okçuluk, doğa yürüyüşleri ve izci parkuru gibi faaliyetler yer almaktadır. Alanda kır lokantaları, büfe ve çocuk oyun alanları da bulunmaktadır. Giriş ücreti: Şahıs 4 tl, indirimli 2 tl, bisiklet 4 tl, motorsiklet 8 tl, otomobil 12 tl, minibüs 35 tl, midibüs 60 tl, otobüs 110 tl.

TÜRKMENBAŞI TABİAT PARKI / SARIYER 1998 yılında ilan edilen ve Türkmenistan ile ortak kültürlerin paylaşıldığı bir alan olarak değerlendirilen Tabiat Parkı, 5,60 hektar alanı kaplamaktadır. GünübirliGünübirlik kullanım alanları, piknik yapmaya olanak sağlar. Alanda çocuk oyun alanı bulunmaktadır. Orman içi patikalarda doğa yürüyüşü yapılabilir.

Ulaşım bilgisi: Maslak Büyükdere Caddesi’nden, Hacıosman semti yönüne gidildiğinde, Çayırbaşı sahiline inen yol üzerinde sol tarafta yer almaktadır. KYK Bahçeköy Öğrenci Yurdu ile yanyana yer almaktadır.

Kayabaşı Mahallesi ve Şamlar Köyü’nden geçen ve Eski Edirne Yolu’nu, Arnavutköy’e bağlayan güzergâh üzerindeki bulunur. Gaziosmanpaşa yoluyla Arnavutköy’e yaklaşıldığında “Nokta” mevkiinden hemen sola doğru inen asfalt yol ile ulaşılması son derece kolay.
OGÜNhaber