Ülkemizde Karadeniz Bölgesinde yetişmekte olan fındık Huşgiller ailesinin ılıman iklimleri seven üyesidir. Fındık bol miktarda vitamin barındırır. Fındığın yararları.

Fındığın faydaları

Demir, potasyum, kalsiyum ve magnezyumun yanı sıra çinko bakımından da zengindir. Ayrıca içeriğinde E vitamini ile protein, Omega 3 barındırmaktadır.

Bir avuç fındık, günün bütün protein ihtiyacını karşılamaktadır. Gelişim çağındaki çocukların her gün düzeli olarak fındık yemesi önerilir. Fındık gelişime yardımcı olur.

Enerji veren fındık, yorgunluğa çok iyi gelir.

Hasta olduğumuzda fındık, vücudumuzun daha hızlı toparlanmasını sağlar.

Böbrek rahatsızlıklarının tedavisinde büyük rol oynamaktadır. Böbrekte görülen taş ve kumların daha hızlı, ağrısız düşmesine yardımcı olur.

alp ve damar sağlığının korunmasında yardımcı olur. Yüksek tansiyon hastalarının fazla miktarda fındık tüketmeleri önerilmemektedir.

Fındığın ezilerek bir miktar hakiki yağ ile karıştırıldıktan sonra cilde uygulanması ayrıca cildin nemlenmesini ve yumuşamasını sağlamaktaıdır.

Fındık saçlarda da büyük rol oynamaktadır. Mesela saçlarınıza gece yatmadan önce fındık yağı sürerseniz, sabahta duş alırsanız saçlarınız daha parlak ve canlı gözükecektir.

Aşırı fındık tüketiminin kiloya neden olacağı yönünde genel bir kanaat vardır. Fakat yemeklerden önce yarım avuç fındık yemek mideyi doyurur ve yemek isteğini giderir. Bu kadar fındık fazla kalori içermez.

Fındık Kanseri Önler: Özell,kle mesane kanserini önlemede etkili olabilir. Yüksek miktarda E vitamini içerdiği için mesane kanserini başlangıç aşamasında önleyebilir. Bunun dışında manganez açısından zengin olması diğer kanser türlerine karşı etkili olmasını sağlar.
OGÜNhaber