Dünya'nın dört bir yanındaki bu orman fotoğraflarına bakınca gerçek olduğuna inanamayacaksınız. Peri masallarını andıran bu ormanları ve hikayelerini sizler için derledik.

Dünya'nın en ilginç 10 ormanı

Sagano Bambu Ormanı, Japonya: Şaşırtan boylarıyla devasa bir bambu ormanı.

Zhangjiajie Milli Park ve Ormanı, Çin: Çin’in kuzeyindeki Hunan bölgesinde bulunan bu orman 5.000 hektarlık alana yayılıyor. UNESCo’nun Dünya Mirasları listesinde bulunan Zhangjiajie Ormanı’nın yüzölçümünün %98’i orman niteliği taşıyor ve içinde 8.000’in üzerinde doğal dikit bulunuyor.

Baobab Ağaçları, Madagaskar: Madagaskar'a özgü bu ağaçlar geniş gövdeleri de ufak dalları ile dikkat çekiyor. 800 yıllık bu ağaçlar 117 bin litreye kadar su tutabiliyor.

Batık orman, Kazakistan : Kazakistan'daki Kaindy Gölü'nün sorumlu 1911 yılındaki deprem. Gölün yukarısındaki toprak deprem sonucu kayınca doğal bir göl oluşmasına neden olmuş. Vadideki ağaçlar ise ters şekilde sulara gömülmüş.

Jiuzhaigou Vadisi, Sichuan – Çin Şelaleleriyle de ünlü olan ve “Dokuz Köyün Vadisi" olarak da bilinen Jiuzhaigou, 1997'den beri Dünya Biyosfer Rezervi kategorisinde yer alıyor.

Crooked Ormanı, Polonya: Bu ormanda bulunan ağaçların neden gövdelerinin bir kısmından sonra 90 derecelik bükülmeyle eğri bir şekilde büyüdükleri henüz tespit edilememiş .

Ejderin Kanı Ormanı, Sokotra Adası: Bu ada çok ilginç. Sokotra'da bulunan 800'den fazla bitki türünün üçte birinden daha fazlası Sokotra dışında bulunmuyor. Sokotra'nın en göze çarpan bitkilerinden birisi de garip görünüşlü ve şemsiye şekilli bir ağaç olan ejderin kanı ağacı.

Monteverde Bulut Ormanı, Kosta Rika: 10,500 hektarlık bir alanda bulunan bu orman, yılda yaklaşık 70,000 ziyaretçiyi Kosta Rika'ya çekiyor. 6 ekolojik bölgeden oluşan bu ormanın %90'lık bir bölümü ise hala balta girmemiş bir şekilde.

Gökkuşağı Okaliptüs Ormanı , Maui Adası, Hawaii: Gökkuşağı okaliptüsleri yaşlandıkça rengarenk bir hal alır ve masallardan fırlamış görüntülere neden olur.

The Great Banyan, Hindistan: Tek bir ağaçtan orman olur mu, vallahi olmuş. Banyan ağacı köküyle yeni gövdeler üretebiliyor. Yani bu fotoğraftaki onlarca ağaç tek bir kökü paylaşıyor. Bu özelliğiyle bu ağacın ölümsüz olduğu kabul ediliyor Hindistan'da.
OGÜNhaber