Çok gitmek isteseniz bile gitmenizin imkanız olduğu, ilginç bölgeler.

Çok gitmek isteseniz bile gidemeyeceğiniz yasaklı yerler

Yılan Adası, Brezilya Ada bir insanın derisinin ertimesine sebep olacak zehri taşıyan binlerce yılana sahip, ada her bir metrekaresinde ortalama bir yılana ev sahipliği yapmaktadır. Bu adadaki yılan nüfusundan haberi olmayan binlerce göçebe kuş bu adada dinlenmek için durduğunda binlerce yılan tarafından kısa sürede katledilirler. Oraya giden insanın geri dönmesi imkansız.

Doğal felaketler veya nükleer savaşlar gibi nedenlerle Dünya’daki yaşamın sonunun gelmesi ihtimaline karşın içinde erzaklarla beraber Dünya’daki bilinen bütün bitkilere ait milyonlarca tohumun saklandığı bir yeraltı deposudur.

Pine Gap, Avustralya İçeriye girişlerin yasak olduğu gibi,uçuşlarında yasak olduğu bu bölge, gizli takip istasyonudur.

Qin Shi Huang’ın Türbesi, Çin Halk Cumhuriyeti Her birinin yüz ifadesi farklı olan ve büyük bir gizem taşıyan binlerce adet toprak askerin bulunduğu bu mekana girişler ve araştırmalar Çin Halk Cumhuriyeti tarafından kısıtlanmıştır.

Kuzey Sentinel Adası, Andaman Adaları, Hindistan Bu adada günümüz teknolojisini daha önce hiç görmemiş 500 kadar yerli dış dünyadan habersiz bir şekilde yaşamaktadır. Adadaki yaşamın orjinalliğinin bozulmaması için buraya gitmek Hisdistan Hükümeti tarafından yasaklanmıştır.
OGÜNhaber