Türkiye, tüm güzelliklerinden faydalanabileceğimiz bir coğrafyaya sahip. Bu galerimizde belki daha önce gittiğiniz belki de sadece duyup hiç görmediğiniz kamp alanlarından bahsedeceğiz.

Bu yazın en gözde kamp yerleri

Yazılı Kanyon, Isparta il sınırları içerisinde yer alıyor. Bölgede kamp yapmak anlattığımız diğer yerlere göre daha rahat. Çünkü yanınıza yiyecek getiremediyseniz eğer, kanyonda balık çiftlikleri ve küçük işletmelerden faydalanabilirsiniz. Aynı zamanda yüzmek için muhteşem yerler de keşfedebilirsiniz.

Salda Gölü, Burdur'da bulunan ülkemizin en dikkat çeken göllerinden biridir. Beyaz kumları ve berrak suyuyla oldukça davetkar. Gölün hemen kıyısına çadırınızı kurabileceğiniz gibi ormanlık alana da çadırınızı kurabilirsiniz. Göl suyunun zengin mineral yapısı şifa kaynağı olarak kabul ediyor. Ülkemizin en temiz gölleri arasında yer alan Salda'da yüzmek de oldukça keyifli.

Torkul Gölü, şehre yaklaşık 30 km. Torkul yaylası ve göleti özellikle bahar aylarında kamp yapmak için oldukça ideal. Çünkü bu aylarda yeşilin ve doğanın harika renklerine tanık oluyorsunuz. Bölge herhangi bir tesis yok, sadece doğa ve siz baş başasınız. Bu yüzden buraya gelirken tedarikli gelmeye özen gösterin.

Borçka Karagöl'de kamp alanında belediyeye ait bir tesis mevcut. Tesis olsa da siz ne olur ne olmaz diyerek mutlaka hazırlıklı gidin. Karagöl'de balık tutmanın yasak olduğunu da hemen hatırlatalım.

Kömür Limanı, özellikle dalış sporuyla ilgilenenlerin yoğun ilgi gösterdiği bir kamp alanı olsa da dalış yapmadan da çok keyifli zaman geçirebilirsiniz. Koyun denizi oldukça temiz ve berrak bir suya sahip. Ancak ağustos ayında bile buz gibi soğuk bir su. Limanda temiz su kaynağı ve tuvalet bulunduğunu da hemen belirtelim.

Gökova Orman Kampı, diğer bölgelere göre daha fazla alternatif sunuyor. Gökova Orman Kampı'nda elektrik, bulaşıkhane, çamaşırhane, mutfak, sıcak-soğuk su, market hizmetleri mevcut. Üstelik en güzel alternatiflerinden biri de su sporlarına elverişli olması. Gökova Orman Kampı'ndaki 8 koydan dilediğinizde yüzebilir ve doğanın içinde keyifli zamanlar geçirebilirsiniz.

Kelebekler Vadisi, son zamanlarda en meşhur vadilerden, en özel keşiflerden biridir. Fethiye'de hem denize girebileceğiniz, hem de oksijen dolu bir havada, ulaşımı zor gizemli bir koyda tabiatın tadını çıkarabileceğiniz zorlu bir kamp yeri. Tüm bunları yaparken paraşüt heyecanını da yaşamalısınız burada. Kelebekler Vadisi'nde çadır kapasitesi 125'lere kadar çıkıyor. Kamp alanında dalış eğitim programları bile var.

Yedigöller Milli Parkı, bolu sınırları içerisindeki Yedigöller Milli Parkı, en çok tanınan ideal kamp alanlarından biri. Burada kamp yaparken fotoğraf çekebilir, yürüyüş yapabilir hatta olta balıkçılığıyla ilgilenebilirsiniz.

Burgazada Madam Martha Koyu, prens adalarının en güzellerinden biri olan Burgazada'nın arka tarafında bulunan bu koy denizi ve kamp yerleri ile günü geçirmek için harika bir yer olabilir.

Antalya Kaş, kamp yapmak için ve harika koyları keşfetmek için en ideal yerlerden biri. Kendinizi doğanın eşsiz huzurunda rahatlamaya bırakabilirsiniz.
OGÜNhaber