Amazon Web Services'ta tutulan ve Instagram Influencerlar'ının, ünlülerin, marka hesaplarının gizli iletişim bilgilerini içeren veri tabanında 49 milyondan fazla kayıt bulunuyor.

Milyonlarca Instagram Influencer'ının gizli iletişim bilgileri kopyalandı

İnternette milyonlarca Instagram Influencer'ının, ünlünün ve marka hesaplarının gizli iletişim bilgilerini içeren büyük bir veri tabanı bulundu. Amazon Web Services'ta tutulan bu veri tabanı, savunmasız bir şekilde açıkta bırakılmış durumda. Öyle ki, veri tabanına erişmek için bir şifre girişi yapmanıza dahi gerek kalmıyor. Üstelik veri tabanında 49 milyondan fazla kayıt bulunuyor.

İddialara göre herkese açık bu bilgilerin yanı sıra Instagram hesabını kullanan kişinin e-posta adresi ve telefon numarası gibi özel iletişim bilgilerine de yer verilmiş.

Verilerin kısa bir incelemeden geçmesi sonucunda her bir kaydın Influencer Instagram hesaplarının herkese açık verilerinin kazındığı anlaşıldı. Bu veriler kapsamında Influencerların bio'ları, profil resimleri, sahip oldukları takipçi sayısı, doğrulanmış hesap olup olmadıkları, ülke ve şehir olarak konumları yer alıyor.
OGÜNhaber