Daha önce henüz piyasaya çıkmaması Apple ürünleri ile ilgili yaptığı doğru tahminlerle adını duyuran Fransız NoWhereElse.com'da yer alan iddiaya göre, iPhone 7 adını alması beklenen yeni iPhone modelinde 4 adet hoparlör bulunacak.

iPhone 7'de hoparlör sürprizi

İddiaya göre, daha önce iPad Pro'da benzer bir hoparlör sistemine yer veren Apple, kullanıcıların beğenisini kazanan sistemi yeni iPhone'a adapte edecek.

Apple'ın Eylül ayına tanıtması beklenen iPhone 7 ile ilgili iddialar sadece bunlarla sınırlı değil. Yeni iPhone modeli ile ilgili daha şimdiden onlarca iddia ortaya atıldı. Ancak Apple her zamanki gibi konuyla ilgili açıklama yapmaya yanaşmıyor.

İşte yeni iPhone hakkında henüz resmiyet kazanmayan iddialar...

Daha önce Apple'ın henüz tanıtmadığı cihazları ile ilgili başarılı sızıntılara imza atan Nowwhereelse.fr'nin elde ettiği görsellerde cihazın kulaklık girişinin bulunmadığı göze çarpıyor.

Başka bir deyişle iPhone 7'yi wireless kulaklık ile tanıtabilir.

Tasarım konusunda iPhone 6 ve 6S'e oldukça benzemesi beklenen cihazın çift arka kamerya da sahip olacağı iddia ediliyor.

Android işletim sistemi ile çalışan bazı akıllı cihazlar bir süredir kablosuz şarj özelliğine (Wireless charging) sahip.iPhone 7’de de bu özelliğin bulunacağı tahmin ediliyor.

iPhone 6’da olduğu gibi 4.7 inçlik bir ekrana sahip olması beklenen yeni iPhone’un 5GB RAM’e sahip olacağı sıklıkla dile getirilen iddialar arasında.

Bir başka iddiaya göre, yeni akıllı telefonun hafızası, iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’tan farklı olmayacak ve ürün, 16, 64 ve 128 GB kapasite seçenekleri ile piyasaya sürülecek.

iOS 9 veya iOS 10 işletim sistemi ile çalışacağı tahmin edilen iPhone 7’nin 2016’da tanıtılması ve aynı yıl içinde raflardaki yerini alması bekleniyor.

OGÜNhaber