Apple, yaşanan satış düşüklükleri sebebiyle Türkiye dahil birçok ülkede yapacağı indirimlere Çin'den başladı. Amerikan teknoloji devi, Çin'de %6'lık bir indirime gitti.

Apple Çin'de indirime gitti, Türkiye'ye sinyali verdi

Bir zamanlar peynir ekmek gibi iPhone satışı yapan Apple, eski günlerini mumla arıyor. Hatta Apple, 15 yıl sonra ilk defa gelir beklentisini de düşürmüştü. Bunun en büyük sebeplerinden biri de Çin pazarındaki düşüş ve iPhone satışlarının beklentilerin altında kalması.iPhone satışlarının beklentilerin altında kalmasını da artan fiyatlar ve Xiaomi ve Huawei gibi markaların da rekabete katılmasını gösterebiliriz.

Durum böyle olunca harekete geçen Apple, Türkiye dahil pek çok ülkede indirimler yapacağını açıklamıştı.

Beklenen gerçekleşti ve Amerikan teknoloji devi ilk indirimini Çin'de gerçekleştirdi. Apple, iPhone başta olmak üzere iPad, AirPods ve Mac ürünlere %6'lık bir indirim uyguladı.

İndirim öncesi ürün alan kullanıcıları da mağdur etmek istemeyen teknoloji devi, son 14 gün içerisinde ürün alan kişilere indirim bedelini geri ödeyecek. Apple CEO'su Tim Cook, ocak ayı başlarında Türkiye için de bir indirim müjdesi vermişti fakat ürün ücretlerinde herhangi bir indirim olmasa da servis ücretlerinde indirime gidilmişti. Çin'e uygulanan indirimin ardından Türkiye'deki fiyatlara da bir indirim yapılması yakındır diyebiliriz.
OGÜNhaber