ABD'nin Huawei'e karşı uyguladığı yaptırımlar geçici süre için hafifletildi. ABD Ticaret departmanının paylaştığı bilgilere göre ABD tarafından Huawei'e 90 günlük geçici genel bir lisans verilecek.

ABD'nin Huawei'e uyguladığı yasaklar 90 günlüğüne hafifletildi

Söz konusu lisans sayesinde Huawei, halihazırda kullanmakta olduğu ABD kaynaklı teknolojileri ve servisleri 90 gün boyunca kullanmaya devam edebilecek. Fakat Huawei'in yeni teknolojiler geliştirmek için ABD merkezli firmalardan ürün veya hizmet satın alması ise halen yasak.

Paylaşılan bilgilere göre ABD'nin Huawei'e karşı uyguladığı yaptırımlar geçici süre için hafifletildi. ABD Ticaret departmanının paylaştığı bilgilere göre ABD tarafından Huawei'e 90 günlük geçici genel bir lisans verilecek.

Uygulanan yasağın geçici süre için hafifletilmiş olmasının temel nedeni ise bu yasağın sadece Huawei'i değil ABD merkezli teknoloji şirketlerini de kötü etkileyecek olması. ABD ticaret bakanı Wilbur Ross'un Reuters'a yaptığı açıklamalara göre 3 aylık geçiş süreci Huawei teknolojisini kullanan ABD merkezli telekomünikasyon şirketlerine başka anlaşmalar yapmaları için imkan tanımış olacak.
OGÜNhaber