Evinde mutlaka bulunması gereken bir ürün karbonat. Genelde hamur işleri yapılırken kullanılıyor ama aslında tek işlevi bu değil. Son zamanlarda oldukça popüler olan karbonat; ciltten mutfağa, banyodan tırnağa dek birçok farklı alanda kullanılabiliyor.

Karbonatın 10 Farklı Kullanım Alanı

5- Karbonatı cilt maskesi olarak da kullanabilirsin. Cildini hem yeniler hem de beyazlatır. 6- Bir bardak suya yarım tatlı kaşığı karbonat katıp içersen, mide ekşimesine ve yanmasına iyi gelir. 7- Karbonatı yastığına, dolabına, koltuğuna, arabana, buzdolabına, bulaşık makinene, kedi yatağına dök ve 15 dakika sonra yıka veya elektrik süpürgesiyle temizle. Kötü kokular uçup gidecek. 8- Şampuanına bir miktar karbonat karıştırırsan hem kepeğe iyi gelir hem de saçlarının daha yumuşak olmasını sağlar. Karbonat, ayakları ve çamaşırları da yumuşatır.

9- Tıkanmış su borularını açar, fayanslardaki küf ve sabun artıklarını temizler. Ayrıca mobilyaları, yanmış tencere ve tavaları, tuvaleti, spor malzemelerini, halıları, çay ve kahve lekelerini de temizler. 10- Karbonatlı suda bekletilen gümüşler ilk günkü gibi parlak ve temiz olur.

1- Karbonatı ılık suyla karıştırıp, gargara yaparsan ağız kokusunu önler. Dişlerini beyazlatmak için de diş macununa bir miktar karbonat ekleyebilirsin. 2- Ayakkabının içine bir gece önceden karbonat dökersen kötü koku kaybolur. Ayrıca bir pamuğa döküp, koltuk altına sürdüğünde de hem gün boyu kuru hissedersin hem de koku yapmaz. 3- Karbonatın etleri yumuşatmak gibi bir özelliği de vardır. Böylece dilediğin et yemeğini pişirebilirsin. 4- Sinek ya da böcek ısırığında, suyla macun kıvamına getirdiğin karbonatı o bölgeye uygulayarak acıyı ve kaşıntıyı önleyebilirsin. Karbonat, aynı şekilde, güneş yanığından kaynaklanan ağrıyı ve kızarıklığı da giderir.
OGÜNhaber