Biz tokası bile getiremezken canlı bombanın nasıl orada olduğunu havalimanı çalışanı anlatıyor...

Havalimanı çalışanı önlemlere rağmen saldırının nasıl gerçekleştiğini anlattı

Patlamanın yaşandığı alan Atatürk Havalimanı girişi.

Teröristler girişteyken fark ediliyor, silahlar çekiliyor, o sırada bombalar patlatılıyor. Kapıdaki kargaşa sonrası içeri giren ve x'ray'leri aşan diğer teröristlerin akıbeti de malum.

Güvenlik zaafiyetinden bahsedebilir miyiz? Kulağımızı bir havalimanı çalışanına verelim:

eksisozluk'te kablolulaptop nick'li yazar, nasıl olur diye soranlara bir havalimanı çalışanı olarak bilgilendirme yapmış.

Patlamanın olduğu yer anladığım kadarıyla giriş. Havalimanlarında arama yapılması zorunlu olan kısım "güvenlik tahditli alan"dır. Kara sahası, otopark, giriş vs. arama yapılması zorunlu olmayan bölümdür."

"Brüksel'deki patlamayı hatırlarsanız onun sebebi de buydu."

"Dünyada havalimanına giriş yaparken arama yapılan 2 ülkeden biri Türkiye'dir, diğeri de Hindistan. (Not: Aceleyle yazdım yanlışlık varsa affola)"

"Tekrar tekrar söylüyorum, patlamanın olduğu nokta sizin 'donunuza kadar arandıktan sonra girdiğiniz, kemerinizle bile geçemediğiniz, bir lira sokamadığınız' yer değil."

"Burada sorulması gereken havalimanı güvenliği degil, istihbarat eksikliğidir."

"Bir tanesi otoparkta, bir diğeri de x-ray'in oldugu kısımda yani girişte. Arama yapılan kısım zaten burası, otoparkta da zaten arama falan yok."

"Soruyorum o halde; Bu adamlar elini kolunu sallayarak havalimanına kadar giderken neredeydiniz? Diğer patlamalarda olduğu gibi patlayana kadar beklediniz mi?"
OGÜNhaber