Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, Diyarbakır ili Kayapınar ilçesinde ikamet eden (2) şüpheli şahsın ellerinde bulundurdukları, Roma dönemine ait (4) adet heykeli satmak için alıcı aradıkları yönünde bilgi elde edilmiştir.

Diyarbakır'da Roma dönemine ait kalıntılar tespit edildi

Alınan bilgiye istinaden 12 Haziran 2019 Çarşamba günü Diyarbakır ili Kayapınar ilçesi Kaldırım mahallesi mülki sınırları içerisinde icra edilen ve Kayapınar ilçe Jandarma Komutanlığının da destek verdiği operasyonda, bahse konu şüpheli şahıslar tarihi eserleri satmaya çalıştıkları esnada suçüstü yakalanmıştır.

Şahısların üzerlerinde ve ikametlerinde yapılan aramada; Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen (1) adet bayan figürlü bronz heykel, (1) adet erkek figürlü bronz heykel, 2 adet hayvan figürlü bronz heykel ve (1) adet Bizans dönemine ait bronz sikke ele geçirilmiştir.

Olayda ele geçirilen tarihi eserler muhafaza altına alınmış, olayla iltisaklı (6) şüpheli hakkında soruşturma başlatılmıştır. Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik yürütülen adli ve mülki görevlere artan bir azim ve kararlılıkla aralıksız olarak devam edilmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
OGÜNhaber