Zorlu Grubu, Vestel Grubu ve Tekstil Grubu şirketlerinin kredi geri ödeme planını nakit akışıyla uyumlu hale getirmek amacıyla bankalarla Finansal Yeniden Yapılandırma (FYY) sürecini başlattığını açıkladı.

Zorlu Grubu, Vestel ve Tekstil şirketleri için FYY başvurusu yaptı

Zorlu Grubu, uzun vadeli finansal yapısını güçlendirmek amacıyla Vestel Grubu ve Tekstil Grubu şirketleri için Finansal Yeniden Yapılandırma başvurusunda bulundu. Şirket, sürecin borçların faaliyetlerden elde edilen nakit akışına uygun şekilde yeniden planlanmasını hedeflediğini ve bunun operasyonları güçlendirmeye yönelik planlı bir adım olduğunu belirtti.

Türkiye'nin önde gelen sanayi gruplarından Zorlu Grubu, Vestel Grubu ve Tekstil Grubu şirketlerinin mevcut kredi geri ödeme planı ile vade yapısını faaliyetlerden elde edilen nakit akışıyla uyumlu hale getirmek amacıyla Finansal Yeniden Yapılandırma (FYY) başvurusunda bulunduğunu duyurdu.

Grup tarafından yapılan açıklamada, başvurunun uzun vadeli değer yaratma stratejisinin bir parçası olduğu belirtilirken, bilanço yapısının daha sağlıklı bir zemine taşınmasının ve verimlilik artışıyla maliyetlerin dengelenmesinin hedeflendiği ifade edildi. Açıklamada, sürecin operasyonları güçlendirmeye yönelik planlı bir adım olduğu vurgulandı.

Kamuoyuna yansıyan açıklamalarda, yeniden yapılandırma sürecinin yeni bir finansman arayışından ziyade mevcut kredilerin ödeme takvimi ve vadelerinin şirketlerin nakit üretim kapasitesine uygun şekilde düzenlenmesini amaçladığı belirtildi.

Bursa'da faaliyet gösteren ve Avrupa'nın en büyük entegre iplik üretim tesislerinden biri olarak gösterilen Korteks de Zorlu Grubu'nun tekstil faaliyetleri arasında yer alıyor. Ancak mevcut FYY açıklamasında Bursa'daki tesislere ilişkin özel bir değerlendirme yapılmadı.

Kaynak: AA, Bloomberg HT, Dünya
Derleme: OGÜNhaber GPT
OGÜNhaber