- Zeray Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Zeray: - "Tüm dinamiklerimizi güven üzerine kuran bir firma olarak, sadece hedeflerimize kitlenerek bu başarıyı sergiledik ve SPK tesciliyle bütün algıları değiştireceğimizi düşünüyoruz"

Zeray, Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'na dönüşüm için SPK onayı aldı

İSTANBUL (AA) - Zeray İnşaat, Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'na (GYO) dönüşümü için Sermaye Piyasası Kurulu'ndan (SPK) onay aldı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Zeray'ın bu yılın ilk çeyreğinde başvuru yaptığı GYO dönüşümü, SPK tarafından dün yayınlanan bültende onaylandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Zeray Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Zeray, tecrübeleri ve performanslarıyla ilişkide oldukları tüm kurumların ve kişilerin sektöre bakışını değiştirdiklerini belirtti.

Zeray, "Tüm dinamiklerimizi güven üzerine kuran bir firma olarak sadece hedeflerimize kitlenerek bu başarıyı sergiledik ve SPK tesciliyle bütün algıları değiştireceğimizi düşünüyoruz. Zaman geriye akmasa da bu yeni baştan dönüşüm sayesinde zamanın ötesinde bir gelişim göstereceğiz ve tüm derslerimizin neticesinde, kitap gibi, halka açık, tükenmez gelişim bilgeliği sergileyerek kümülatif kazanç sağlayacağız." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de geliştirecekleri yatırımlarıyla bölgeye ve Türkiye'ye değer katmayı hedeflediklerini kaydeden Zeray, birçok ilde yatırımlarının başarı ile sonuçlandırdıklarını aktardı.

Zeray, "Firmamız 'İnşa Etme' işiyle lokomotif sektörler arasında yer aldığından toplumsal sorumluluk anlamında yatırımcılarına ve tüm paydaşlarına kazandırarak her dönemde ezber bozmaya devam edecektir. Kültür bilincimize doğadan beri öğretilen yuvanın kutsallığı ile Vatanımızın kutsallığını her global haberde, her gelişmede, gördüğümüz etkilerle daha derinden anlıyor ve yaşıyoruz. Ülkemiz adına sorumluluk almaktan çekinmiyoruz. 1 milyon konut hedefimizi de ülkemizin tamamına yayılarak gerçekleştireceğiz. Pasta diliminden pay elde etmekten öte, yeni tarifler üretme, özgün ve özgür gelecek kurma odağındayız." değerlendirmesinde bulundu.

- "Türkiye'nin yeni yatırımları arasında aranan firması olacağız"

Sektörün gelişimine yönelik yapılması gerekenlere rehber olacaklarını vurgulayan Zeray, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin yeni yatırımları arasında aranan gözlenen firması olacağız. Ülkemizin ekonomik politikaları, global etkenler, sektörlerin reaksiyonları, yatırımcıların yönelimi, gelişen yeni normlar, savaş ve barış senaryolarından küresel değişimlere kadar her göstergeyi sorumlu olduğumuz değerler adına okuyor ve analiz ediyoruz. Risk almanın yüksek getirisi şu an için kısa vadeli planlamalarımızda değil, riske atmamanın verdiği güvencelerle güvenle yol almanın, yol kat edebiliyor olmanın çevik kubbesi altındayız. Korunaklı olmak zorundayız çünkü kazanmış olduğumuz değerler altında yılda yüzde 400’e varan kazanç fırsatları zaten sunabiliyoruz."

Türkiye'nin eşsiz ve paha biçilemez değerleriyle bütünleşen yatırımlarıyla yurt dışından da ciddi boyutta yatırımcılar bulduklarına işaret eden Zeray, "Yurt dışı yatırımcılarını sadece gayrimenkul yatırımcılığından öte görerek, piyasalarda ilgi gören yıllık borsa ortalamasının 5 katı değer kazandıracak hisselerimize yatırımlarını çekerek, global çapta kazanmak ve üzerine yurt dışında gösterilecek faaliyetler ile varılan noktada hedef gösteren boyutta roller üstlenme gayretinde olacağız." şeklinde görüş belirtti.

OGÜNhaber