Yemeksepeti, "Türkiye'nin Lovemark'ları" araştırmasında ödüle layık görüldü

İSTANBUL (AA) - Yemeksepeti, "Türkiye'nin Lovemark'ları" araştırmasının "Online Yemek Siparişi" kategorisinde "Türkiye'nin en sevdiği marka" seçildi.

Markadan yapılan açıklamaya göre, Yemeksepeti, MediaCat ve Ipsos işbirliğiyle gerçekleştirilen, 15-55 yaş aralığında, kadın-erkek oranı dengeli, Türkiye temsili 2 bin kişinin katılımıyla yapılan "Türkiye'nin Lovemark'ları 2024" araştırmasında ödüle layık görüldü.

Yemeksepeti, "Online Yemek Siparişi" kategorisinde birinci sırada yer alarak, bu kategorideki "Lovemark" unvanını pekiştirdi.

2007'den bu yana markaların hedef kitleleriyle kurdukları duygusal bağın gücünü ölçen "Türkiye'nin Lovemark"ları araştırması, bu yıl 17'nci kez düzenlendi. Türkiye'deki en rekabetçi kategorilerde faaliyet gösteren markaların "Lovemark" statülerini ortaya koyan araştırmada Yemeksepeti, tüketicileriyle kurduğu güçlü bağ ve müşteri memnuniyeti odaklı hizmetleri sayesinde bu yıl da "Online Yemek Siparişi" kategorisinde yeniden zirveye yerleşti.

Markanın kullanıcı dostu platformu, geniş restoran ağı ve müşteri hizmetleri kalitesini yansıtan bu başarıda, Yemeksepeti'nin yürüttüğü etkin pazarlama ve iletişim çalışmalarının da büyük katkısı var. Şirket, dinamik ve yenilikçi stratejilerle müşterilerinin ihtiyaç ve beklentilerini anlayarak, hizmetlerini sürekli iyileştirmeye devam etti. Bu sayede marka bilinirliğini ve müşteri memnuniyetini artırarak tüketicilerin zihinlerinde pozitif bir etki yaratmayı başardı.

Yemeksepeti'nin bu ödüle layık görülmesi, markanın müşteri odaklılık, yenilik, hizmet kalitesi ve güvenilirlik gibi temel değerlerdeki üstünlüğünü ortaya koydu. Bilgisayar destekli telefon görüşmeleri (CATI) yöntemiyle yapılan araştırma, zihin payı, duygusal yakınlık ve beklentileri karşılama düzeyi gibi kriterlere dayanarak Yapısal Eşitlik Modeli (SEM) yaklaşımıyla analiz edildi.

Marka, güçlü performansıyla sektöründe öncü konumunu pekiştirerek kullanıcılarının gözünde "Türkiye'nin En Sevdiği Marka" olmayı sürdürdü.

OGÜNhaber