- Siemens Sürdürülebilirlik Küresel Başkanı Eva Riesenhuber: - "Sürdürülebilirlik alanında etkimizi büyütmeye kararlıyız"

Siemens, EcoVadis Sürdürülebilirlik Derecelendirmesi'nden platin madalya kazandı

İSTANBUL (AA) - Siemens, EcoVadis Sürdürülebilirlik Derecelendirmesi'nden 80 puan elde ederek en yüksek performansı ifade eden platin madalyayı almaya hak kazandı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Siemens, iş dünyasında sürdürülebilirlik derecelendirmesi sağlayan kuruluş EcoVadis'in dünya genelinde değerlendirmeye tabi tuttuğu yaklaşık 73 bin şirket arasından ilk yüzde 1 içinde yer aldı.

Siemens, 2021'de aldığı gümüş ve 2023'te aldığı altın madalyanın ardından 2024'te platin madalyaya layık görüldü. EcoVadis değerlendirmesi kapsamında çevre, çalışan ve insan hakları, etik ve sürdürülebilir tedarik şeklindeki dört ana tema etrafında şekillenen 21 sürdürülebilirlik kriteri ele alınıyor.

Siemens, çevre, sosyal ve yönetişim (ÇSY) hedeflerini ve sürdürülebilirliğini, DEGREE stratejik yaklaşımıyla belirliyor. Bu kapsamda, teknoloji devi, karbonsuzlaştırma, etik, yönetişim, kaynak verimliliği, fırsat eşitliği ve istihdam konularından oluşan altı eylem alanında titizlikle tanımlanmış ve ölçülebilir temel performans göstergeleriyle bütüncül bir yaklaşım benimsiyor.

EcoVadis'in sürdürülebilirlik derecelendirmeleri, BM Küresel İlkeler Sözleşmesinin On İlkesi, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) sözleşmeleri, Küresel Raporlama Girişimi (GRI) standartları ve ISO 26000 standardı gibi uluslararası sürdürülebilirlik standartlarına dayanıyor. Derecelendirmeler, performansa ilişkin kanıta dayalı analizin yanı sıra sürekli iyileştirme için eyleme geçirilebilir bir yol haritası temin ediyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Siemens Sürdürülebilirlik Küresel Başkanı Eva Riesenhuber, konuya ilişkin şunları kaydetti:

"Sürdürülebilirlik konusunda kararlılığımızın ispatı niteliğindeki bu başarıdan son derece gurur duyuyoruz. İş kollarımızın yüzde 90'ından fazlası sayesinde müşterilerimiz, karbonsuzlaştırma ve enerji verimliliği, kaynak verimliliği ve döngüsellik ile insan odaklılık ve toplumsal etki alanlarında sürdürülebilirlik noktasında olumlu etki yaratıyor. Sürdürülebilirlik alanında etkimizi büyütmeye kararlıyız."

OGÜNhaber