- Qualcomm'un yeni Snapdragon 8s Gen 3 işlemcisiyle realme GT 6, 1 milyon 650 binin üzerinde benchmark skoru elde ederken 16 GB RAM ve 512 GB dahili depolamaya sahip olmasıyla öne çıkıyor

realme, yeni telefonu GT 6 modelini tanıttı

İSTANBUL (AA) - realme, GT serisinin yeni amiral gemisi telefon modeli GT 6'yı tanıttı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, realme GT 6 ve 6T, parlak 6000 nit ekranı, güçlü pil kombinasyonu 120W SUPERVOOC şarj, 5500 mAh büyük pil ve gece karanlığında dahi net fotoğraflar çekmeyi sağlayan yapay zekalı ultra net SONY kamerasıyla akıllı telefon performansını bir üst seviyeye taşıyor.

Qualcomm'un yeni Snapdragon 8s Gen 3 işlemcisiyle realme GT 6, 1 milyon 650 binin üzerinde benchmark skoru elde ederken 16 GB RAM ve 512 GB dahili depolamaya sahip olmasıyla öne çıkıyor.

Diğer yandan, realme GT 6T ise Snapdragon 7+ Gen 3 işlemcisiyle orta segmentte amiral gemisi kalitesini daha geniş bir kullanıcı kitlesine sunuyor.

Yüksek performanslı bu işlemciler sayesinde realme GT 6 serisi, hızlı tepki verme, çoklu görev ve oyun deneyimleri sunuyor.

realme GT 6, yüksek parlaklık seviyesiyle, dış mekanlarda ekran görünürlüğünü ve oyun deneyimlerini önemli ölçüde artırırken, HDR ve Pro-XDR teknolojileri, renk ve parlaklık seviyelerinde geniş seçenekler sunarak özellikle gerçekçi görüntüler arayan kullanıcılar için görsel kaliteyi üst düzeye taşıyor.

Hem görsel akıcılığı hem de güç verimliliğini en üst düzeye çıkarmak için 8T LTPO teknolojisini entegre eden realme GT 6 ve 6T, bu teknolojiyle, yenileme hızını ve güç tasarrufunu akıllı bir şekilde ayarlayarak yüzde 20'ye kadar enerji tasarrufu sağlıyor.

realme, kullanıcı göz sağlığını önceliklendirerek 2160Hz PWM karartma teknolojisiyle birlikte yapay zeka destekli bir göz koruma sistemi sunuyor. Bu sistem aynı zamanda ekran ayarlarını yüksek konfora göre uyarlıyor ve gece kullanımı için özel uyku modu içeriyor.

realme GT 6, Sony LYT-808 sensörlü 50MP Süper OIS ana kamerası sayesinde düşük ışıkta bile net ve yüksek kaliteli çekimler yapma imkanı sunarken, 4K Dolby Vision video kaydı ve oynatma özellikleriyle her anı sinematik kalitede yakalayabiliyor, 50MP telefoto kamera ile sokak fotoğrafçılığı ve portre çekimlerinde güzel sonuçlar elde ediliyor.

32MP ön kamera, özçekimler ve görüntülü aramalar için ideal bir çözüm sunarken, Portre Modu, Gece Modu, HDR ve Yapay Zeka Güzelleştirme gibi özellikler her fotoğrafı daha da geliştirme imkanı tanıyor. Gelişmiş gece çekimi algoritması sayesinde, karanlıkta da keskin ve detaylı görüntüler elde edebiliyor.

realme GT 6 ve 6T, güçlü yapay zeka özellikleriyle kullanıcı deneyimini zenginleştiriyor.

Yapay Zeka Göz Koruması, göz yorgunluğunu gerçek zamanlı olarak takip ederek, özellikle geceleri ekranın renk sıcaklığını ayarlıyor ve gözleri koruyor.

AI Smart Loop özelliği, uzun süre basılı tuttuğunuz içeriği tanıyarak amacınızı tahmin ediyor ve bir sonraki adım için uygun öneriler sunuyor. Yapay zeka destekli fotoğraf düzenleme özelliği ise istenmeyen nesneleri kaldırarak her çekimi düzenlemeyi sağlıyor.

Yeni seri, 29 bin 999 liradan başlayan fiyatlarla, bayilerden ve çevrim içi kanallardan satın alınabiliyor.

OGÜNhaber