Papara "Dünyanın En İyi Fintech Şirketleri" listesinde yer aldı

İSTANBUL (AA) - CNBC, araştırma şirketi Statista ile yayınladığı "Dünyanın En İyi Fintech Şirketleri 2024" (The World's Top Fintech Companies 2024) raporuna giren 250 şirketi açıkladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, sekiz farklı kategorideki finansal teknoloji şirketini kapsayan raporda, fiziksel şubeleri olmayan ve yalnızca dijital olarak faaliyet gösteren finansal kuruluşları ifade eden neobank kategorisine de listede yer verildi. Mart-Mayıs 2024 tarihlerinde 2 binden fazla şirket üzerine derinlemesine araştırma gerçekleştirilen raporda Papara, dünyanın en iyi 35 neobankından biri olarak yer aldı.

20 milyon kullanıcıya ulaşan Papara, en iyi fintek şirketlerinin yer aldığı listede geçen senenin ardından ikinci kez yer alarak Türkiye'yi temsil etmeye devam etti.

İlk fintek dalgasıyla yükselişe geçen neobanklar, düşük maliyetli ürünleri ve dijital odaklı yaklaşımları sayesinde, fiziksel şubelerle karşılaştırıldığında büyük ilgi görmeye devam ediyor.

"Dünyanın En İyi Fintech Şirketleri 2024" raporundaki Statista verilerine göre, 2014'ten bu yana 460'tan fazla yeni neobank piyasaya sürüldü. Raporda yer alan 35 neobank arasında Amerika, Almanya, İngiltere, Polonya, Kanada, Brezilya, Danimarka ve Kuzey Kore’den şirketler yer aldı.

OGÜNhaber