Obilet'ten yaz tatili için 9 rota önerisi

İSTANBUL (AA) - Obilet, yaz tatili planını son dakikaya bırakanlar için 9 rota önerisi paylaştı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, yüzlerce firma karşılaştırılarak istenilen aracı kiralamaya imkan tanıyan Obilet'in web sitesinden veya mobil uygulamasından rezervasyonlar kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilebiliyor.

Şirket, tatilde seyahat özgürlüğü yaşamak ve birçok yeri tek bir tatilde gezmek isteyenler için 9 rota önerisi hazırladı.

Ege'nin kuzeyinden Akdeniz'e kadar gezilebilecek rota önerileri Bozcaada, Ayvacık, Cunda, Urla, Alaçatı, Bodrum, Akyaka, Fethiye ve Kaş olarak sıralanıyor.

Bozcaada, sokakları, üzüm bağları, soğuk sularıyla ünlü koy ve plajlarıyla gidilmesi gereken tatil yerlerinden biri olarak dikkati çekiyor. Ayazma, Akvaryum ve Habbele gibi Ada'nın keyifli plajlarında buz gibi sulara atlanabilir, yel değirmenlerinden Ada'ya tepeden bakılabilir, Polente Feneri'nde piknik eşliğinde gün batımı izlenebilir, Rum Mahallesi'ni keşfe çıkılabilir, Bozcaada Müzesi gezilebilir.

Tarihi dokusu ve doğal güzellikleriyle ünlü Çanakkale'ye bağlı Ayvacık, Kazdağları'nın eteklerinde, Türkiye'de bol oksijen oranına sahip yerlerinden. Kaz Dağları Milli Parkı'nda serin ve temiz havanın tadı çıkarılırken, Adatepe Zeytinyağı Müzesi'ni gezilebilir, Assos'taki Sivrice Plajı'nda denize girilebilir. Apollon Symintheion Ören Yeri ve Athena Tapınağı gibi antik kentleri ziyaret edilebilir.

Ayvalık'a bağlı Cunda Adası, bölgeye özgü taş evleri, taş kaldırımlı dar sokakları, birbirinden güzel koylarıyla huzurlu bir tatil vadediyor.

- Altınköy ve Zeytineli gibi sakin plajlar tatilcileri bekliyor

Urla, sahil kasabaları, tarihi zenginlikleri ve keşfedilmeyi bekleyen bakir koylara yakınlığıyla Ege'nin yeni yıldızlarından biri olarak dikkati çekiyor. Urla Sanat Sokağı'nı gezip yerel sanatçıların eserlerinden alabilir, Malgaca pazarında otantik ürün ve lezzetleri görebilir, Altınköy, Zeytineli gibi sakin plajlarda denize girilebilir.

Rüzgar sörfüyle ünlü Alaçatı'da bu keyifli sporu deneyimlenebilir. Bölgeye özgü taş evleri, renkli sokakları, damla sakızlı kurabiye ve dondurmaları, yel değirmenleriyle ünlü Alaçatı'ya gidilirse çevredeki birbirinden güzel koylar da ziyaretçileri karşılayacak. Daracık sokaklardan renkli bir atmosfere sahip Alaçatı, son dönemde birbirinden güzel mekanlara da ev sahipliği yapıyor.

Bodrum berrak denizi, plajları, restoranları, gece hayatıyla tatilcileri cezbediyor. Türkiye'nin tarihi ve kültürel güzelliklerine de ev sahipliği yapan nadir yerlerden. Bodrum Kalesi, Sualtı Arkeoloji Müzesi, tarihte bir yolculuğa çıkmak için Bodrum Antik Tiyatrosu, Halikarnas Mozolesi ve Yalıkavak Kaya Mezarları gezilebilecek en ideal yerler olarak öne çıkıyor.

Akyaka, doğal güzelliklerinin yanı sıra kalabalık turistik bölgelere nazaran sakin kalabilmiş nadir tatil yerlerinden. Okaliptüs ağaçlarıyla çevrelenen Aşıklar Yolu, diğer adıyla Sevgi Yolu'ndan araçla geçilebilir veya yürüyüş yapılabilir.

Ölüdeniz, Saklıkent Kanyonu ve Kelebekler Vadisi gibi doğal güzelliklerin ev sahibi konumundaki Fethiye, ister sakin ister macera dolu bir tatil için ideal yerlerden biri olarak öne çıkıyor. Fethiye'den Antalya'ya kadar uzanan, 535 kilometre uzunluğuyla Türkiye'nin en uzun, dünyanın ise en iyi 10 yürüyüş yolundan biri olan Likya Yolu'nun da başlangıç noktası olması açısından önem taşıyor. El değmemiş bakir koylar, eğlenceli plajlarla Fethiye'nin eşsiz güzellikleri keşfedilebilir.

Kaş, Tertemiz plajları, turkuaz denizi, tarihi dokusu ve sıcak ortamıyla tatilcilerin vazgeçilmez noktalarından. Türkiye'nin en iyi dalış noktalarına sahip olan Kaş'ta dalış sporu deneyimlenebilir.

OGÜNhaber