- KoçSistem Genel Müdürü ve KoçDigital Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Ali Akarca: - "Ekonominin en dinamik sektörlerinde yer alan müşterilerimiz için önemli dijital dönüşüm projeleri tasarlıyor ve uyguluyoruz"

KoçSistem'e Bilişim 500 Araştırması'ndaki 10 farklı kategoride birincilik ödülü

İSTANBUL (AA) - KoçSistem, Bilişim 500 Araştırması'nda 6'ncı kez üst üste "Bilgi Teknolojileri Sistem Entegratörü ve İş Ortağı" ünvanına layık görüldü.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, KoçSistem, Bilişim 500 Araştırması'nda "Bilgi Teknolojileri Sistem Entegratörü ve İş Ortağı" ana kategorisinin yanı sıra "Veri Yedekleme ve Depolama Donanımı", "Donanım", "Danışmanlık", "Bulut Hizmeti", "Barındırma Yönetim Hizmeti", "Kurulum, Bakım, Destek Hizmeti", "Hizmet", "Veri Ambarı ve İş Zekası Yazılımı"yla Bilişim 500 Plus "Sistem Entegratörü ve İş Ortağı-IoT ve M2M" olmak üzere toplam 10 kategoride birincilik ödülü almaya hak kazandı.

KoçSistem, Bilişim 500 Plus "Sistem Entegratörü ve İş Ortağı-IoT ve M2M" ve "Yılın Veri Ambarı ve İş Zekası Yazılımı Kategori" alanındaki birincilik ödüllerini KoçDigital'deki çalışmalarıyla aldı.

Şirket böylece, nesnelerin interneti alanındaki öncü çalışmalarıyla Bilişim 500 Plus "IoT ve M2M" kategorisinde üst üste iki, "Yılın Veri Ambarı ve İş Zekası Yazılımı Kategori" alanında üst üste üç yıldır lider pozisyonunu korumuş oldu.

Açıklamada Bilişim 500 Ödül Töreni sonrasındaki görüşlerine yer verilen KoçSistem Genel Müdürü ve KoçDigital Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Ali Akarca, yapay zekanın günlük hayattaki etkisini artırdığını belirtti.

Akarca, "Üretken yapay zekanın ise endüstrileri dönüştürdüğü bir ortamda, Türkiye'deki şirketler de bu alanda bir strateji oluşturup net plan ve hedefler ortaya koymak zorunda." değerlendirmesinde bulundu.

KoçSistem olarak, tüm yenilikçi teknolojileri kullanarak Türkiye'deki kurumların büyüme hedeflerine destek verdiklerini aktaran Akarca, şunları kaydetti:

"Son yıllarda özellikle ekonominin en dinamik sektörlerinde yer alan müşterilerimiz için önemli dijital dönüşüm projeleri tasarlıyor ve uyguluyoruz. Sadece ülkemizde değil global pazarlarda teknoloji alanında ülkemizi gururla temsil ediyoruz. Bilişim 500'ün altıncı kez zirvesinde yer almak, 10 ayrı kategoride ödüle layık görülmek, bu başarılı konumumuzun bir teyidi. Bir teknoloji üreticisi olarak, kendi AR-GE'mizde geliştirdiğimiz yenilikçi çözümlerle müşterilerimizin iş yapma tarzlarını ve rekabet gücünü pozitif yönde etkilemeye, ülkemizin global teknoloji liginde yükselmesi için katkı sunmaya devam edeceğiz."​​​​​​​

OGÜNhaber