Knight Frank'in 2026 Servet Raporu'na göre Türkiye'de serveti 30 milyon doların üzerinde olan 4 bin 208 kişi bulunuyor. Türkiye bu rakamla dünyada 23'üncü sırada yer aldı.

Knight Frank açıkladı: Türkiye'deki ultra zengin sayısı 4 bini aştı

Knight Frank tarafından yayımlanan 2026 Servet Raporu, Türkiye'deki ultra yüksek net servete sahip kişi sayısının son yıllarda hızla arttığını ortaya koydu. Rapora göre serveti 30 milyon doların üzerinde olan 4 bin 208 kişi bulunan Türkiye, dünyada en fazla ultra zengin nüfusa sahip 23'üncü ülke konumunda yer alıyor. Uzmanlar bu grubun toplam servetinin 350-400 milyar dolar arasında olduğunu tahmin ediyor.

Uluslararası gayrimenkul ve yatırım danışmanlığı şirketi Knight Frank tarafından yayımlanan 2026 Servet Raporu, dünya genelindeki ultra yüksek net servete sahip bireylerin dağılımını ortaya koydu. Raporda, net serveti 30 milyon dolar ve üzerinde olan kişiler "ultra yüksek net servet sahibi" olarak tanımlanıyor.

Rapora göre Türkiye'de bu kategoride yer alan kişi sayısı 4 bin 208'e ulaştı. Bu rakam Türkiye'yi, ultra zengin nüfus büyüklüğü bakımından dünya sıralamasında 23'üncü basamağa taşıdı.

Veriler, Türkiye'deki ultra zengin sayısının son beş yılda önemli ölçüde arttığını gösteriyor. Rapora göre 2021 yılında yaklaşık 2 bin 174 olan ultra zengin sayısı, 2026 itibarıyla 4 bin 208'e yükseldi.

Uzman değerlendirmelerine göre Türkiye'deki ultra zenginlerin toplam serveti 350 ila 400 milyar dolar arasında bulunuyor. Bu servetin önemli bölümünün holdingler, aile şirketleri, finansal yatırımlar ve gayrimenkul varlıklarından oluştuğu belirtiliyor.

Küresel sıralamada ilk sırada 251 bin 352 ultra zenginle ABD yer alırken, Çin 121 bin 677 kişiyle ikinci sırada bulunuyor. Türkiye ise gelişmekte olan ekonomiler arasında dikkat çeken ülkelerden biri olarak öne çıkıyor.

Kaynak: Knight Frank, Sözcü, Karar
Derleme: OGÜNhaber GPT
OGÜNhaber