- Kaspersky Tehdit Araştırmaları Başkanı Alexander Liskin: - "Kaspersky çözümleri, 2011'den bu yana gerçekleştirilen tüm kimlik avı önleme değerlendirmelerimizde sonuçlarında sürekli olarak istikrarlı başarı gösteriyor"

Kaspersky Premium, Kimlik Avı Önleme Testi'nde altın madalya kazandı

İSTANBUL (AA) - Kaspersky Premium, AV-Comparatives tarafından yapılan 2024 Kimlik Avı Önleme Testi'nde "Yılın Ürünü" seçildi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Kaspersky Premium, 2024 Kimlik Avı Önleme Testinde altın madalyanın sahibi oldu.

AV-Comparatives tarafından yürütülen Kimlik Avı Önleme Testi, siber güvenlik çözümlerinin kullanıcıları web taraması ve web postası kullanımı sırasında kimlik avı tehditlerine karşı korumadaki etkinliğini değerlendiriyor.

Yapılan testler, PayPal, bankalar ve sosyal ağlar dahil olmak üzere çeşitli çevrimiçi hizmetler için oturum açma ve kimlik bilgileri gibi verileri hedefleyen aktif kimlik avı URL'lerini içeriyordu.

Şirketin "Spam ve Kimlik Avı 2023" başlıklı yıllık raporu, geçen yılda 709 milyon kimlik avı girişiminin tespit edildiğini ortaya koydu.

Kaspersky Premium for Windows, 2024 değerlendirmesinde kimlik avı URL'lerinin yüzde 93'ünü tespit ederek en yüksek koruma performansını ortaya koydu.​​​​​​​

- "Çabalarımız, en yüksek siber güvenlik standartlarını korumaya olan bağlılığımızı yansıtıyor"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kaspersky Tehdit Araştırmaları Başkanı Alexander Liskin, testte sürekli olarak kayda değer sonuçlar elde etmekten gurur duyduklarını belirterek, bunun da kullanıcıları sürekli gelişen kimlik avı tehditlerine karşı koruma konusundaki becerilerinin altını çizdiğini aktardı.

Testin başladığı 2011'den bu yana çözümlerinin sürekli olarak "Onaylı" sertifikasını alarak etkinliklerini teyit ettiklerini kaydeden Liskin, "AV-Comparatives tarafından en iyi performansı ortaya koyduğumuzun tescil edilmesinden memnuniyet duyuyoruz, bu çabalarımız en yüksek siber güvenlik standartlarını korumaya olan bağlılığımızı yansıtıyor." ifadelerini kullandı.

AV-Comparatives Üst Yöneticisi (CEO) ve Kurucusu Andreas Clementi ise Kaspersky Premium for Windows'un testteki performansını takdir ettiklerini belirterek, "Kaspersky çözümleri, 2011'den bu yana gerçekleştirilen tüm kimlik avı önleme değerlendirmelerimizde sonuçlarında sürekli olarak istikrarlı başarı gösteriyor. Bu sayede çözüm, bu yıl da testin yüksek standartlarına uyum sağladığını ve karşıladığını doğrulayan 'Onaylı' sertifikasını başarıyla yeniledi." açıklamasında bulundu.

OGÜNhaber