- Karmod Plastik Grubu Genel Müdürü Talay Öztürk: - "Polietilen silolarımızla gıdadan teknoloji üretimine kimyasallar dahil sıvıların depolanmasında sanayi tesislerine güvenli ve ekonomik çözüm sunuyoruz"

Karmod, sanayi üretimine özel plastik silo depolama tankları üretti

İSTANBUL (AA) - Karmod, sanayi üretiminde kullanılan kimyasalların güvenli depolanmasını sağlamak amacıyla yeni plastik silo depolama tankları geliştirdi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, polietilen malzemeden üretilen silo tankları, sanayide hem üretim kimyasallarının hem de tehlikeli atıkların güvenli şekilde saklanmasında önemli rol oynuyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Karmod Plastik Grubu Genel Müdürü Talay Öztürk, polietilen plastik silo depolarında, asitler de dahil 60 santigrat dereceyi geçmeyen kimyasalların depolanabildiğini belirtti.

Silo tanklarının içerisinde muhafaza edilecek kimyasal özelliğine göre ekstra güçlendirebildiğinin altını çizen Öztürk, bu tankların iki ana kullanım alanına işaret etti.

Öztürk, "Bunlardan ilki doğrudan üretimde kullanılan gliserin, glikoz, deterjan, sülfonik asit (LABSA) benzeri çok sayıda kimyasal. İkinci olarak üretim sonrası ortaya çıkan tehlikeli sıvı atıklar bu silolarımızda depolanarak çevre koruma açısından güvenli saklama koşulları hazırlanıyor. Konik tasarımıyla sıfır kalıntıda boşaltım sağlıyor. Silo tanklarımız uzun ömürlü dayanımı ve ekonomik avantajıyla tercih ediliyor. Aynı zamanda tam dönüştürülebilir özelliğiyle polietilen depolar sürdürülebilir çevre için de güvenli çözüm oluşturuyor." ifadelerini kullandı.

Farklı kapasitelerde üretilen silo tanklarının sanayi tesislerinde geniş bir kullanım alanı bulduğunu belirten Öztürk, şunları kaydetti:

"Polietilen silolarımızla gıdadan teknoloji üretimine kimyasallar dahil sıvıların depolanmasında sanayi tesislerine güvenli ve ekonomik çözüm sunuyoruz. 1000 litre ile 20 ton aralığında silo tankı modellerimiz bulunuyor. Silolar birbirine bağlantılanarak ihtiyaca özel kapasitesi daha yüksek depolama tankları hazırlanabiliyor. Silo içerisine mikser ve havalı karıştırıcılar monte edilerek sıvı gıda veya kimyasal karışımlar kolaylıkla yapılabiliyor. Silo depo üretiminde kullandığımız polietilen hammaddeler ABD Gıda ve İlaç Ajansı (FDA) gıda güvenliği standartlarına sahip."

OGÜNhaber