- Karmod Plastik Grubu Genel Müdürü Talay Öztürk: - "Plastik yol bariyerlerimiz, hafif malzeme özelliğiyle trafik şerit yönlendirmelerini çok pratik hale getiriyor"

Karmod, Moldova'ya plastik trafik güvenlik yol bariyeri ihraç etti

İSTANBUL (AA) - Karmod, Moldova'ya plastik trafik güvenlik yol bariyerleri ihraç ettiğini duyurdu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Moldova'nın başkenti Kişinev'e sevk edilen trafik güvenlik bariyerleri, şehir merkezindeki yol trafik akışının düzenlenmesinde kullanılacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Karmod Plastik Grubu Genel Müdürü Talay Öztürk, plastik yol bariyerlerini, uluslararası karayolu standartlarına göre ürettiklerini belirtti.

- "Polietilen hammadde bariyerlerde avantaj sağlıyor"

Polietilen hammaddenin sağladığı hafif malzeme avantajının trafik şerit yönlendirme ve alan sınırlandırma uygulamalarını çok pratik hale getirdiğini kaydeden Öztürk, "Polietilen hammadde avantajını uluslararası standartlarda üretimle trafik güvenlik bariyerlerine yansıttık. Plastik yol bariyerlerimiz, hafif malzeme özelliğiyle trafik şerit yönlendirmelerini çok pratik hale getiriyor. Birbirine geçmeli hareketli kenet sistemiyle metrelerce uzunluktaki yol trafik düzenlemeleri çok kısa zamanda tamamlanabiliyor." ifadelerini kullandı.

Öztürk, polietilen bariyerlerde yer değişimlerinin beton üretimlerdeki vinç benzeri makinelere ihtiyaç duyulmadan kolayca yapılabildiğini, uzun ömürlü ve darbe dayanımına sahip olduğunu ve içindeki hazneye su doldurularak sabitlenebildiğini aktardı.

Polietilen trafik güvenlik bariyerlerinin, üst üste istiflenebilir özelliğiyle nakliye ve depolama avantajlarına sahip olduğuna değinen Öztürk, şunları kaydetti:

"Trafik güvenlik yol bariyerlerimiz, üst üste dizilim yapılarak nakliyede ve depolamada kolaylık sağlıyor. Polietilen bariyer uzunluğumuz 1 ve 1,5 metre olmak üzere iki alternatif ölçüde imal ediliyor. Bir tırla 700 metre yol bölümlemesi yapılabilecek miktarda polietilen plastik bariyer taşınabiliyor. Kişinev'e 1 metrelik üretimlerimizi sevk ettik. Renkler kırmızı ve beyaz olmak üzere eşit adetlerde üretildi. Plastik yol bariyerleri, emniyet müdürlüğünün şehir merkezindeki trafik akış düzenlemesinde kullanılacak."


OGÜNhaber