- Kariyer.net CEO'su Fatih Uysal: - "İşin Olsun, 2021-2023 döneminde yılda ortalama 447 bin kişinin iş bulmasına direkt etki etti"

Kariyer.net'in İşin Olsun platformu 7. yılını kutluyor

İSTANBUL (AA) - Kariyer.net'in mavi yakalı iş ve çalışan arayışını kolaylaştırmak amacıyla 2017'de hayata geçirdiği "İşin Olsun" platformu 7'inci yaşını kutluyor.

Şirketten yapılan açıklamasına göre, yılda ortalama 447 bin kişinin doğrudan iş bulmasını sağlayan İşin Olsun, ücretsiz olarak hizmet veriyor.

Konum bazlı iş ve çalışan arama özelliğine sahip olan platform, iş arayanlara yakınlarındaki ya da seçtikleri il ve ilçedeki hatta mahalledeki işleri kolayca görüntüleme fırsatı sunuyor. İşverenler ise sadece 1 dakikada aradıkları çalışanı hızla bulabiliyor.

Uygulama, ücretsiz iş ilanı yayınlama imkanının yanı sıra doğru adaya ulaşma adına ihtiyaçlara cevap veren ücretli çözümler sunuyor. İlan paketi, iletişim paketi ve grup yönetim modülü gibi ürünler sayesinde işverenler ihtiyaçlarına göre çalışan arayış sürecini şekillendirebiliyor.

İlan paketi satın alan işverenler, Kariyer.net Aday Takip Sistemi'ni kullanarak hem Kariyer.net'te hem de İşin Olsun'da ilanı yayınlayıp doğru adaya ulaşma süresini kısaltabiliyor.

İletişim paketiyle işverenlerin aradığı kitleye SMS ve e-posta dahil pek çok araçla ulaşmasını sağlıyor. Bayisi bulunan şirketler için sunulan İşin Olsun grup yönetim modülü sayesinde operasyonlar daha hızlı yönetilebiliyor. İhtiyaç doğrultusunda bayiler ilanlarını kendi yayınlayıp başvuruları inceleyebiliyor, çalışanı bulduğunda ise yayından kaldırabiliyor.

Bayiler, şirketin belirlediği taslak ilanları kullandıkları için kurumsal işe alım yaklaşımı da korunuyor.

- Her ay 13 milyonu aşkın ziyaretçi

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kariyer.net Üst Yöneticisi (CEO) Fatih Uysal, İşin Olsun'un mavi yaka istihdamı için önemli bir ihtiyaca çözüm getirdiğini aktardı.

Uysal, "Mavi yakalı çalışanlar ve işverenler arasında güçlü bir köprü kuran İşin Olsun, 7 yıldır istihdam piyasasında kritik bir ihtiyaca yanıt veriyor. İş arayanları doğru fırsatlara, işverenleri ise ihtiyaçlarına yönelik adaylara çok daha kolay bir şekilde ulaştıran İşin Olsun, 2021-2023 döneminde yılda ortalama 447 bin kişinin iş bulmasına direkt etki etti." ifadelerini kullandı.

Platformun her ay 13 milyonun kullanıcı tarafından ziyaret edildiğini belirten Uysal, "İşin Olsun'da toplamda 6,5 milyon iş ilanı yayınlanırken, 150 milyondan fazla başvuru gerçekleşti. Ayrıca 6,5 milyondan fazla aday, İşin Olsun'un sunduğu imkanlardan faydalandı. Rakamlar çok önemli ancak bu dinamik ekosistem, sadece rakamlarla değil, hayatlara dokunan gerçek hikayelerle de başarısını perçinledi." değerlendirmesinde bulundu.

OGÜNhaber