- Karaca Grup 2015'ten bu yana diktiği 19 bin 251 fidan sayesinde atmosferdeki 7 bin 920 ton sera gazı emisyonun tutulmasını sağladı.

Karaca, ilk sürdürülebilirlik raporunu yayımladı

İSTANBUL (AA) - Karaca Grup, "Değer Katmak Doğamızda Var" anlayışıyla yürüttüğü faaliyetlerini içeren ilk sürdürülebilirlik raporunu paylaştı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Karaca Grup, tüm iş süreçlerine çevre, sosyal ve etik hedeflerini entegre ediyor. Şirket, uçtan uca sürdürülebilir ürün tasarımına odaklanarak operasyonel süreçlerinde yenilenebilir enerji kaynaklarından yararlanıyor.

2030'a kadar kullandığı tüm elektrik enerjisini yenilenebilir kaynaklardan elde etmeyi taahhüt eden Karaca, tüm ürün gamını en az bir "Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi"ne hizmet eder hale getirmeyi hedefliyor.

Ürün paketlemelerinde ambalaj kullanımını azaltıcı optimizasyon çalışmalarını sürdüren Karaca Grup, 2030 yılına kadar tüm ürün kutularını sürdürülebilir kaynaklardan elde etmeyi planlıyor.

Karaca Grup 2015'ten bu yana diktiği 19 bin 251 fidan sayesinde atmosferdeki 7 bin 920 ton sera gazı emisyonun tutulmasını sağladı. Yüzde 90'ını yerli üretimle gerçekleştirdiği küçük ev aletleri kategorisiyle şirket, yüzde 77 oranında yenilenebilir enerji kullanarak 35 bin 410 ton sera gazı emisyonunun doğaya salınmasına da engel oldu.

Çalışana değer katma vizyonu ile Karaca Ailesi içinde çeşitli ve mutlu bir ekip oluşturmayı ilke edinen Karaca, çalışan bağlığı ve yetenek gelişimi alanlarında çalışmalarını sürdürüyor.

Üniversite öğrencilerini destekleyen staj programlarından, yetenek gelişimi eğitimlerine kadar pek çok alanda çalışanlarını destekleyen Karaca'nın çalışanlarının yüzde 52'sini kadın çalışanlar oluştururken, yönetici kademelerinde ise bu oran yüzde 64 olarak gözlemleniyor.

Faaliyet gösterdiği tüm pazarlarda, gelecek nesiller için yaşamaya değer bir hayata, ölçülebilir bir katkı sağlamaya çalışıyor.

- Operasyonel faaliyetlerin sosyal ve çevresel etkilerinin şeffaflığı artırılıyor

Karaca, tüm grup şirketlerinin genelinde veri toplamayı kolaylaştıracak sistemlere geçiş yaparak, tüm operasyonel faaliyetlerinin sosyal ve çevresel etkilerinin şeffaflığını artırıyor. Yasal sorumlulukları olan tüm gereklilikleri yerine getirmenin yanı sıra, hem Karaca'ya özgü hem de küresel yönetim sistemleri işletiyor.

Karaca Grup, tüm tedarik zinciri süreçlerini "Karaca Satın Alma Politikası"na uyumlu ve izlenebilir bir şekilde yönetiyor.

Şirket, kullanıcıların beklentilerini karşılayacak yenilikçi ürün ve hizmetler sunmayı ve teknolojiyi ürün erişilebilirliğiyle müşteri deneyiminde en iyi şekilde kullanıyor.

OGÜNhaber