Kaleseramik'in AR-GE Merkezi, Avrupa Seramik Topluluğu'na katıldı

İSTANBUL (AA) - Kaleseramik, AR-GE Merkezi'nin Avrupa Seramik Topluluğu (ECerS) laboratuvar rehberine katılan ilk ve tek Türk laboratuvarı olduğunu duyurdu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Kaleseramik AR-GE Merkezi laboratuvarı, söz konusu üyelik sayesinde ECerS sistemindeki genç araştırmacılar, Avrupa Birliği hibe projeleri için laboratuvar hizmeti isteyen birimler ve Avrupa Seramik Araştırma Grupları ile işbirliği yapabilecek.

Avusturya, Belçika, Hırvatistan, Danimarka, Fransa, Gürcistan, Almanya, Macaristan, İtalya, Hollanda, Polonya, Portekiz, Rusya, İspanya ve İngiltere'de bulunan 130'dan fazla araştırma ekibi, laboratuvar, teknoloji merkezi ve üniversiteden oluşan ECerS dizini, seramik alanında araştırma, test veya analiz yapmak isteyen profesyoneller için önemli bir kaynak oluşturuyor. Bu platform sayesinde, malzeme karakterizasyonu, prototip üretimi, performans testi ve teknik danışmanlık gibi seramiğin farklı yönlerinde uzmanlaşmış birçok laboratuvar ile araştırmacı, girişimci veya öğrenci aynı çatı altında buluşuyor.

Sektördeki ve dünyadaki teknolojik gelişmeler doğrultusunda Kaleseramik AR-GE Merkezi, sürdürülebilirlik ve yenilikçilik odağıyla birçok proje yürütüyor.

Kaleseramik laboratuvarlarında hammadde, malzeme, su, atık su ve nihai ürünlerin fiziksel, mineralojik ve kimyasal analizleri gerçekleştiriliyor. Geçen yıl yaptığı 36 bin 268 test ve analiz sayesinde dış müşterilerden 870 bin lira gelir elde eden Kaleseramik laboratuvarları, AR-GE merkezi için cihaz altyapısını güçlendirmek amacıyla her yıl yatırım yapıyor.


OGÜNhaber