- Kampanyada üyeler 587 bin siparişte kargo ücreti ödemezken, Hepsiburada alışverişlerinde kullanabilecekleri toplam 22 milyon lira Hepsipara kazandı

Hepsiburada'nın "Büyük Premium İndirimleri Kampanyası"nda en çok satan ürünler belli oldu

İSTANBUL (AA) - Hepsiburada'nın 16-25 Temmuz arasında düzenlenen Büyük Premium İndirimleri Kampanyası'nda en çok satan ürünler belli oldu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, kampanyada en çok cep telefonu, klima, şarjlı süpürge, taşınabilir bilgisayar ve sporcu besinleri satıldı. Hepsiburada Premium'lular sepet tutarı fark etmeksizin ücretsiz kargo, yüzde 3 Hepsipara kazancı, hediye BluTV üyeliğini kullanmaya devam ediyor.

Kampanyada üyeler 587 bin siparişte kargo ücreti ödemezken, Hepsiburada alışverişlerinde kullanabilecekleri toplam 22 milyon lira Hepsipara kazandı. Alışverişlerin yüzde 70'i KOBİ’lerden yapılırken, kampanya döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre KOBİ'lerin satışlarında yaklaşık 3 kat artış yaşandı.

HepsiJet, satıcısı şirket olan siparişlerin yüzde 84'ünü Türkiye'nin kentlerine ertesi gün teslim etti. En çok teslimat yapılan iller ise üç büyük il dışında Bursa ve Kocaeli oldu. Kampanya tarihleri arasında 20 bin Hepsiburada satıcısı HepsiAd üzerinden kampanya oluşturdu. Bu kampanyalarla 25 ROAS (Return on Ad Spend-Reklam Harcaması Üzerine Getiri) elde etti.

Kampanya süresince en çok satan elektronik ürünlerde Apple cep telefonları zirvede yer aldı. Apple'ın ardından Samsung ve Xiaomi markaları da önemli satış rakamlarına ulaştı. Taşınabilir bilgisayar kategorisinde ise Lenovo, Asus ve MSI markaları, kullanıcıların en çok tercih ettiği markalar oldu.

Giyilebilir teknolojiler kategorisinde, Apple akıllı saatler en çok satan ürünler arasında yer aldı. Huawei ve Xiaomi akıllı saatleri de kullanıcılar tarafından ilgi gördü. Bluetooth kulaklıklarda ise Apple, Anker ve JBL markaları öne çıktı.

Beyaz eşya kategorisinde klima siparişi veren kullanıcılar Baymak ve Vestel markalarını tercih etti. Evlere en çok bu indirim döneminde şarjlı süpürge ve kahve makinesi alan kullanıcıların marka tercihi Philips oldu.

LCD televizyon kategorisinde Samsung yüksek satış rakamıyla ile dikkati çekti.

- Altın bilezikler yoğun ilgi gördü

Kullanıcılar aynı zamanda züccaciye kategorisinde Fissler düdüklü tencerelere ilgi gösterdi. Neoflam ve Tefal markalarının tencereleri en çok tercih edilen diğer ürünlerden oldu. Ev tekstili ve dekorasyon kategorisinde, Yataş markasının nevresim ve pike takımları tercih edildi. Kiwi marka tavan vantilatörleri de evlerde yerini aldı.

Kampanya döneminin en çok satın alınan ürünlerden biri de altın bilezik oldu. Giyim kategorisinde en çok tercih edilen ürün ise U.S. Polo Assn. markasının tişörtleri oldu.

Ray-Ban ve Miu Miu markalarının güneş gözlükleri indirimden en çok alınan aksesuarlardan olurken, Casio ve Maurice Lacroix markalarının kol saatleri gözlükleri takip etti.

Crocs ve Birkenstock markalı terliklere ek olarak Igor markalı sandaletler de kategorinin diğer ön plana çıkan ürünlerinden oldu.

Kullanıcılar temel tüketim kategorisinde, en çok ıslak temizleme mendillerini ve sporcu besinlerini tercih etti. Sleepy ve Kiperin Collagen en çok tercih edilen markalardan oldu. Toz çamaşır deterjanı, kağıt ürünleri ve bebek bezi de bu dönemde en çok satın alınan diğer ürünler arasında yer aldı. En çok tercih edilen markalar ise Ariel, Familia ve Molfix oldu.

Gıda ve içecek kategorisinde ise en çok çay satın alındı. Lipton ve Çaykur markaları dikkati çekti. Komili yağlar, Moliendo Finest Coffee ve Tchibo kahveler, Sütaş peynirler, Red Bull içecekler, Bercekız Servet Şekerleme helvalar ve Nutella çikolata ezmesi de kampanya boyunca ilgi gördü.

Güneş koruma ürünleri kozmetik kategorisinin en çok satılan ürünü oldu. La Roche-Posay ve Nivea markaları, bu kategoride öne çıkan markalar arasında yer aldı. Maskara, yüz bakım ürünleri, dudak makyaj ürünleri ve nemlendiriciler, güneş ürünlerini takip etti.

OGÜNhaber