- Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan: - "Halkbank olarak kadınların bilgi, beceri ve potansiyellerini en üst düzeye çıkarmalarını sağlamak amacıyla sunduğumuz destekler, onların ekonomiye olan katkılarını artırmakla kalmıyor, toplumun genel refahını ve sosyal dayanışmayı da güçlendiriyor"

Halkbank Üreten Kadınlar Yarışması'nın dördüncüsü başlayacak

İSTANBUL (AA) - Halkbank'ın kadının ekonomideki gücünü göstermek ve girişimcilik yönünü geliştirmek amacıyla dördüncüsünü düzenleyeceği "Üreten Kadınlar Yarışması"na başvurular bugün başladı.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, Halkbank'ın toplumsal refaha katkı sunmak amacıyla gerçekleştirdiği Üreten Kadınlar Yarışması, kadınların her alanda olduğu gibi ekonomide de var olduğunu göstermeyi hedefliyor.

Yarışmada, "Yılın Üreten Kadın Girişimcisi", "Teknoloji Tabanlı Kadın Girişimci", "Kadın Kooperatifi", "Sıfır Atık" ve "Yükselen Yıldız" kategorilerinde dereceye giren kadın girişimcilere nakdi ödüllerin yanı sıra çeşitli mecralarda tanıtım desteği ve bankacılık hizmet paketleri de sunulacak.

Yarışmanın kazananları, Ocak 2025'te İstanbul'da gerçekleştirilecek törenle ödüllerine kavuşacak.

Yarışma, hisselerinin en az yüzde 50'si kadın girişimcilere ait olan işletmelere ve yönetim kurulu başkanı veya ortaklarının yüzde 50'si kadın olan kooperatiflere açık olacak.

Yarışmaya katılacak girişimciler, bankanın düzenlenen Üreten Kadınlar Akademisi MasterClass Marka Eğitim Programı'na katılma fırsatı da elde edecek.

İlk 100'e giren girişimciler, Ocak 2025’te başlayacak eğitim programında "markalaşma", "dijitalleşme", "sürdürülebilirlik" ve "kurumsal destekler" konularında eğitim alacak.

Banka, kadın girişimciler ve kadın kooperatifleri için özel olarak hazırladığı Kadın Girişimci Kredi Destek Paketi ile dört yılda 230 bin kadın girişimciye 70,3 milyar lira katkı sağladı.

Kadın girişimcilerin rekabet gücünü ve ihracattan aldıkları payı artırmak amacıyla İhracatı Geliştirme AŞ (İGE) ile işbirliği yapan banka, İGE İhracatta Kadını Destekleme Kredisini de hayata geçirdi. Banka, bu krediyle finansmana erişmekte zorlanan ihracatçı kadın girişimcilere destek sağlıyor.

Son olarak geçen ay halka arzı gerçekleşen Halkbank Üreten Kadınlar Değişken Fon ile toplumsal cinsiyet odaklı yatırım yaklaşımının gelişimine katkı sağlayan banka, yatırımcılara cinsiyet eşitliğini ve kadınların güçlenmesini önceliklendiren şirketlere yatırım yapma fırsatı sunuyor.

- "Kadınların iş dünyasına getirdiği yenilikçi düşünceler kalkınma modellerinin ortaya çıkmasını sağlıyor"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, finansal ürün ve çözümlerle ülkenin dört bir yanındaki kadın girişimcilere ulaşıp kesintisiz destek sağladıklarını belirterek, kadınların ekonomik güçlenmesinin sadece bireysel kalkınmaya değil, aynı zamanda toplumsal refah ve sürdürülebilir büyümeye de katkı sağladığını aktardı.

Kadınların üretime ve girişimcilik ekosistemine katılımının bir ulusun ekonomik kalkınma yolculuğunda vazgeçilmez bir itici güç olduğuna dikkati çeken Arslan, "Kadınların iş dünyasına getirdiği yenilikçi düşünceler, iş yapış şekillerini dönüştürmekle beraber, sürdürülebilir kalkınma modellerinin ortaya çıkmasına da zemin hazırlıyor. Bu durum, ülkemizin global arenada rekabet gücünü artıran kritik bir unsurdur. Halkbank olarak kadınların bilgi, beceri ve potansiyellerini en üst düzeye çıkarmalarını sağlamak amacıyla sunduğumuz destekler, onların ekonomiye olan katkılarını artırmakla kalmıyor, toplumun genel refahını ve sosyal dayanışmayı da güçlendiriyor." ifadelerini kullandı.

Arslan, ekonomik büyüme ve kalkınmada stratejik öneme sahip girişimciliği desteklerken kadın girişimcileri birçok farklı alanda güçlendirmeye devam ettiklerine işaret ederek, "Geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlediğimiz Üreten Kadınlar Akademisi MasterClass Marka Eğitim Programı'na devam edeceğiz. Yarışmamıza başvuracak girişimcilerimiz arasından ilk 100'e kalan kadın girişimcilerimizle, alanında uzman konukların katılacağı, birçok farklı alanda katma değer oluşturacak eğitimlerde, iki gün boyunca, İstanbul’da bir arada olacağız." açıklamasında bulundu.

OGÜNhaber