Otomotiv ve beyaz eşya sektöründeki 40 yıllık deneyimiyle EMEA bölgesinin lider plastik üreticisi konumundaki Form Plastik, enerji ihtiyacını fabrika çatısındaki güneş enerjisi santralinden elde ettiği enerji ile karşılıyor.

Form Plastik’in enerjisi güneşten

Manisa ilinde bulunan Muradiye Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikasının çatısına 1.663,2 kWp gücünde güneş enerjisi santrali yatırımı yapan Form Plastik, enerji ihtiyacını yaklaşık yarısını kendi enerji santralinden karşılıyor. Yenilenebilir enerji kaynaklarına yaptığı yatırım ile sürdürülebilirlik kapsamında adımlar atmaya devam eden Form Plastik Genel Müdürü Mehmet Fatih Çetin, daha yeşil bir dünya için çevre dostu, temiz enerjiden elde edecekleri enerji kaynağı ile dünyamızın korunmasına katkı sunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Doğa dostu yatırım
Enerjisini güneşten alan proje, doğal ve sınırsız enerji kaynağı olmasının yanı sıra çevreye de olumlu katkılar sağlıyor. Yatırımla yılda 66 bin 494 adet ağacın çevreye sağladığı faydaya denk bin 396 ton karbon emisyonu azaltımı sağlanacak.

Hem şirket bütçesine hem ülke ekonomisine katkı
Form Plastik Genel Müdürü Mehmet Fatih Çetin’in konu hakkında yaptığı açıklamada, yenilenebilir enerjiye yapmış oldukları yatırımın ekonomik faydalarını dile getirerek, “Sağladığı maliyet avantajı ile gerek iç piyasada gerekse dış piyasada rekabet gücümüze katkı sağlayacak bu yatırım ile sektördeki payımızı arttırmayı hedefliyoruz. Doğaya sağladığımız faydanın yanı sıra ülke ekonomisine sağladığımız katkıyı da göz önünde bulundurunca hem şirketimiz hem de ülkemizin geleceği için attığımız bu adımların devamını getireceğimizi müjdelemekten memnuniyet duyuyoruz.” dedi.

Yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım artıyor
Fokus Enerji Genel Müdürü Cüneyt Kavaklı, yaptığı açıklamada yenilenebilir enerji kullanımı ile karbon ayak izini azaltmayı hedefleyen şirketlerin GES yatırımlarına yöneldiğini belirterek, şirketlerin kendi elektriklerini kendileri üreterek hem ülke ekonomisine hem de şirket bütçelerine katkıda bulunduklarını ifade etti.
OGÜNhaber