- Doğa Koleji İlkokul Koordinatörü Mustafa Balta: - "5 branşta özel yetenekli 1'inci sınıf öğrencilerini onların bu yeteneklerini değerlendirebileceği, geliştirebileceği özgün bir eğitimle tanıştırmayı hedefliyoruz”

Doğa Koleji'nden 1'inci sınıf öğrencilerinin yeteneklerine özel eğitim desteği

İSTANBUL (AA) - Doğa Koleji, ilkokul 1'inci sınıf öğrencilerine yüzde 50'ye varan eğitim desteği fırsatı sunuyor.

Doğa Kolejinden yapılan açıklamaya göre, 24 Ağustos'ta gerçekleştirilecek Doğa Koleji Yetenek Değerlendirmesi'ne beden eğitimi, görsel sanatlar, müzik, yaratıcı drama ve satranç branşlarında yetenekli 1'inci sınıf öğrencileri katılabilecek.

Yüzde 50'ye varan eğitim desteği fırsatının sunulduğu tarama ve değerlendirmede her branşa ait uzman bir komisyon ve eğitmenler öğrencilere eşlik edecek.

Yetenek alanlarındaki her branş taraması Doğa Koleji kampüslerinin ilgili ders atölyelerinde gerçekleştirilecek. Değerlendirme için kolejin kurumsal web sitesinden başvuru yapılabilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Doğa Koleji İlkokul Koordinatörü Mustafa Balta, ilgi ve yetenek alanlarının sadece keşfedilmekle kalınmayıp aynı zamanda desteklenmesinin, geliştirilmesinin ve öne çıkarılmasının önemini vurguladı.

Balta, "Doğa Kolejinde öğrencilerimizi sadece akademik sınavlara değil, hayata hazırlıyoruz. Her birey yetenekleriyle doğar. İlgi ve yetenek alanları, hayatı mutlu kılan, ilgiyi canlı tutan, gelişimi ve değişimi hızlandıran öğelerdir. Yetenek Değerlendirme'de yer alan 5 branşta özel yetenekli 1'inci sınıf öğrencilerini onların bu yeteneklerini değerlendirebileceği, geliştirebileceği özgün bir eğitimle tanıştırmayı hedefliyoruz."

OGÜNhaber