- Doğa Koleji İcra Kurulu Üyesi Gökhan Alpözü: - "Doğa'mızın, köklerinden aldığı güç ve yarına dokunabilen etki alanıyla bu aydınlanma yolculuğuna her daim liderlik edeceğinden eminim"

Doğa Koleji öğrencileri dersbaşı yaptı

İSTANBUL (AA) - Türkiye'nin dört bir yanındaki Doğa Koleji öğrencileri yapılan törenin ardından dersbaşı yaptı.

Kolejden yapılan açıklamaya göre, ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki 20 milyonu aşkın öğrenci ve yaklaşık 1 milyon 200 bin öğretmen için 2024-2025 eğitim-öğretim yılı başladı. Türkiye'nin dört bir yanındaki Doğa Koleji öğrencileri de bugün uzun bir aranın ardından okullarına, öğretmenlerine ve arkadaşlarına kavuştu.

2002'den bu yana Türkiye'de Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda çağdaş bir eğitim sunan ve Can Eğitim Grubu çatısı altında Türkiye'nin köklü ve yenilikçi vakıf üniversitelerinden İstanbul Bilgi Üniversitesi ile birlikte yer alan Doğa Koleji, öğrencilerine sağladığı temel eşitlik ilkesiyle Türkiye'nin dört bir yanında dünya standartlarında eğitim vermeye, uluslararası vizyona sahip, yerel değerlere bağlı, evrensel değerlere açık bireyler yetiştirmeye devam ediyor.

Doğa Kolejinde okulun ilk günü Türkiye genelindeki 100'den fazla kampüste on binlerce öğrenci, yaz tatilinin ardından okullarına kavuştu. Saygı duruşu, İstiklal Marşı, okul yöneticilerinin konuşmaları ve şiirlerle okulların açılışı yapıldı. Okulun açılış törenine Doğa Koleji İcra Kurulu Üyesi Gökhan Alpözü ve Doğa yöneticileri de katıldı.

Açıklamada açılış törenindeki konuşmasına yer verilen Alpözü, her bir öğrencinin geleceğe kendinden değer katabilmesi adına içindeki yeteneği ve potansiyeli keşfetmesi, güçlü bir temel akademik setle donatılması, iç ve dış dünyayla etkin ve etkili bir iletişimci olarak yabancı dil, kültür, sanat, spor, teknoloji gibi evrensel iletişim araçlarını kullanmayı öğrenmeleri gerektiğini belirtti.

Alpözü, Doğa'da eğitim felsefelerinin ve modellerinin bu temele dayandığını aktararak, "Doğa'mızın, köklerinden aldığı güç ve yarına dokunabilen etki alanıyla bu aydınlanma yolculuğuna her daim liderlik edeceğinden eminim. Beraber çıktığımız bu yolculukta her adımımız daha da sağlam, her başarımız daha da kalıcı olacaktır. 2024-2025 eğitim öğretim yılı bilgi, başarı, umut ve barış dolu olsun." ifadelerini kullandı.

Doğa Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Can da bugün çalan ders ziliyle yeni bir eğitim-öğretim yılına daha başlamanın heyecan ve mutluluğunu hep birlikte yaşadıklarına vurgu yaparak, geleceğin teminatı öğrencilerin, okullarına, arkadaşlarına ve öğretmenlerine kavuştuğu bugünün herkese hayırlı olmasını diledi.

Can, şunları kaydetti:

"22 yıldır Doğa'mızın en büyük gücü sizlersiniz. Başarılarla geçen bir yılın ardından yeni hedeflere sizlerin emekleri, üstün gayretleri ve özverili çalışmalarıyla ulaşacağız. Sizlerin desteğiyle Atatürk'ün gösterdiği çağdaş Cumhuriyet yolunda geleceği aydınlatan, hepimizin gurur duyacağı güçlü liderler yetiştireceğiz. Yeni çalışma yılımızın verimli ve sağlıklı geçmesi temennisiyle tüm Doğa ailemize başarılarla dolu bir eğitim-öğretim yılı diliyorum."

OGÜNhaber