- Ceconomy CEO'su Karsten Wildberger: - "Deneyim şampiyonu olma hedefimize doğru istikrarlı bir ilerleme kaydediyoruz"

Ceconomy AG, üçüncü çeyrekte satışlarını 4,9 milyar avroya yükseltti

İSTANBUL (AA) - MediaMarktSaturn'ün bağlı olduğu Ceconomy AG, 2023-202424 mali yılına ait üçüncü çeyrek sonuçlarını paylaştı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Ceconomy AG, 2023-2024 mali yılının üçüncü çeyreğinde, bir önceki yılın aynı döneminde 4,5 milyar avro olan satışlarını yüzde 6,6 artırarak 4,9 milyar avroya yükseltti. Mali yılın ilk 9 aylık döneminde ise bir önceki yılın aynı döneminde 16,9 milyar avro olan satışlar yüzde 5,2 artarak 17,1 milyar avroya yükseldi. Yılın ilk dokuz ayında düzeltilmiş FAVÖK bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla 53 milyon avro artarak 202 milyon avroya yükseldi.

Ceconomy, üçüncü çeyrekte Almanya da dahil olmak üzere 11 ülkeden 10'unda pazar payı artışı kaydederken, Türkiye, İspanya, Benelüks ülkeleri, Avusturya ve Macaristan'da önemli satış artışları elde etti. Karlılığın en çok iyileştiği ülkeler ise İspanya, Benelüks ülkeleri ve en büyük tek pazar olan Almanya oldu.

Üçüncü çeyrekte tüm bölgelerde büyüyen Ceconomy ve MediaMarktSaturn'ün e-ticaret kategorisi yüzde 9,7'lik bir artışla 1 milyar avro satış kaydetti. 2023-2024'ün ilk dokuz ayında ise grubun e-ticaret payı yüzde 23,1'den yüzde 24,2'ye yükseldi.

Grup, Migros'tan 20 Melectronics mağazasını devralacak ve İsviçre'deki varlığını artıracak. Satın alma işleminin başarıyla tamamlanması için tabi olduğu rekabet makamlarının onayının 2024 sonuna doğru verilmesi bekleniyor. Şirket ayrıca Almanya pazarında kompakt smart mağaza formatını genişletmek için seçilmiş Gravis mağazalarının entegrasyonuna hazırlanıyor.

Hizmetler & Çözümler segmenti, üçüncü çeyrekte yüzde 18,1 artış göstererek 301 milyon avrodan 348 milyon avroya ulaşırken, şirket, müşterilerine sunduğu hizmet yelpazesini genişletmek için de çalışıyor.

Ceconomy, üçüncü çeyrekte Pazaryeri satışlarını (brüt mal değeri bazında) iki kattan fazla artırırken, haziran sonu itibarıyla, toplamda 1,6 milyondan fazla ürüne sahip yaklaşık 1470 satıcı platformda yer aldı.

MediaMarktSaturn, Mayıs 2024'ten bu yana Tübingen'de, Pazaryeri satıcılarının yenilenmiş cihazlarını ilk kez çevrim içi dünyadan fiziksel satış alanına taşıyan bir pop-up mağazanın pilot uygulamasını hayata geçiriyor.

Ceconomy, kendi markaları tarafında da güçlü bir büyüme kaydederek, üçüncü çeyrekte, özellikle satış hacmindeki artışa bağlı olarak kendi markalarının satışları yüzde 22 yükseldi. Üçüncü çeyrekte Net Tavsiye Skoru (NPS), bir önceki yıla göre 6 puan artarak 61 puana ulaştı.

Temmuz ayı başında sürdürülebilirlik bağlantılı tahvilinin sermaye piyasasında başarılı bir şekilde arz edilmesiyle, şirket uzun vadeli finansman yapısını güvence altına aldı ve 2023/24'ün üçüncü çeyreğinde, serbest nakit akışı bir önceki yıla kıyasla yaklaşık 100 milyon avro arttı.

Ceconomy, 2023-2024 mali yılının tamamı için görünümünü hafifçe yukarı yönlü revize etti. Şirket, halihazırda kur ve portföy etkilerine göre düzeltilmiş toplam satışlarda ılımlı bir artış ve 290 milyon avro ile 310 milyon avro arasında düzeltilmiş bir FAVÖK bekliyor. Özellikle Batı ve Güney Avrupa ile Doğu Avrupa segmentlerinin satış büyümesine katkıda bulunması öngörülüyor.

- "Müşteri memnuniyetinde yeni bir zirveye ulaştık"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ceconomy Üst Yöneticisi (CEO) Karsten Wildberger, önemli bir satış büyümesi ve artan karlılıkla güçlü bir üçüncü çeyrek geçirdiklerini belirtti.

Wildberger, geçen dokuz ayda elde ettikleri etkileyici performansın ışığında, yılın geri kalanına da güvenle baktığını ifade ederek, "Sloganımıza sadık kalıyoruz, eylemler, kelimelerden daha yüksek sesle konuşur. Bu şekilde, deneyim şampiyonu olma hedefimize doğru istikrarlı bir ilerleme kaydediyoruz." açıklamalarında bulundu.

Wildberger, büyüme stratejilerinin meyvelerini verdiğini ve Hizmetler & Çözümler, Pazaryeri, Perakende Medya ve Özel Marka gibi büyüme alanlarında önemli ilerlemeler kaydettiklerini vurgulayarak, "Avrupa Futbol Şampiyonası sırasında özellikle televizyonlara olan yüksek talep sayesinde satışlarımızı daha da artırdık. Müşteri memnuniyetinde de yeni bir zirveye ulaştık. Aynı zamanda çok kanallı platformumuzu genişletiyoruz. İsviçre'de 20 Melectronics mağazasının satın alınmasıyla mağaza varlığımızı artırırken, İtalya'da gıda perakendecisi Bennett ile mağaza ortaklığımızı büyütüyoruz. Tüm bunlar, çalışanlarımızın bağlılığı olmadan mümkün olmazdı." ifadelerini kullandı.

Ceconomy ve MediaMarktSaturn Mali İşler Direktörü (CFO) Kai-Ulrich Deissner ise üst üste altıncı çeyrekte de satışlarını ve gelirlerini artırdıklarını ifade etti.

Deissner, "Dikkatli likidite yönetimi ve titiz maliyet kontrolü sayesinde finansal istikrarımızı güçlendirdik. Sürdürülebilirlik bağlantılı tahvilimizin sermaye piyasasında başarılı bir şekilde ihraç edilmesi, gelecekte birinci sınıf finansman sağlıyor ve yatırımcıların çabalarımıza olan güvenini yansıtıyor. Odaklanmış bir şekilde ve güvenle stratejik hedeflerimize adım adım ulaşıyoruz." değerlendirmelerinde bulundu.

OGÜNhaber