- Samsun Yurt Savunma Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Aral: - "Vatan sevgisi ve milletimizin bağımsızlığına olan inancımızla, geleceğe umutla bakıyoruz.15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'müz kutlu olsun"

CANiK'ten 15 Temmuz mesajı

İSTANBUL (AA) - CANiK'in de içinde bulunduğu Samsun Yurt Savunma (SYS) Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Aral, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Aral mesajında, Türk milletinin demokrasiye sahip çıkma kararlılığına vurgu yaparak, 15 Temmuz'un Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde demokrasisini ve bağımsızlığını savunduğu bir destan olarak tarihte yerini aldığını belirtti.

Aral, "Milletimiz, vatanını ve demokrasisini koruma kararlılığını tüm dünyaya gösterdi. Bu önemli günde, aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyoruz. Vatanı uğruna canını feda eden kahramanlarımızın anısını yaşatmak ve ülkemizin bağımsızlığını korumak hepimizin görevidir." açıklamasında bulundu.

CANiK ve SYS Grup şirketleri olarak, milli savunma sanayisinin gelişmesine ve Türkiye'nin güvenliğini sağlamaya kararlı olduklarını aktaran Aral, "Savunma sanayisinde yerli ve milli üretimin önemini anladığımız bu dönemde, teknolojik altyapımızı güçlendirerek kabiliyetlerimizi artırıyoruz. CANiK başta olmak üzere grup şirketlerimiz, stratejimiz doğrultusunda gelişim ve başarılarını sürdürüyor." değerlendirmesinde bulundu.

Aral, bu topraklarda doğup gelişen bir sanayi kuruluşu olarak, devletin liderliğinde Türkiye'nin yürüyüşüne omuz vermeye devam edeceklerini belirterek, yüksek katma değerli ürünlerin ihracatıyla ülke ekonomisine katkı sağlamanın en önemli hedefleri olduğunu aktardı.

15 Temmuz'un yıl dönümünde, Türk milletinin birlik ve beraberlik ruhunu ve demokrasinin önemini hatırlatan Aral, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. Birlik ve beraberlik içinde daha güçlü bir Türkiye için çalışmaya, üretmeye ve savunma sanayimizi geliştirmeye devam edeceğiz. Vatan sevgisi ve milletimizin bağımsızlığına olan inancımızla, geleceğe umutla bakıyoruz.15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'müz kutlu olsun.

OGÜNhaber