- Buybase'in kurucusu Salim Satır: - "Platform, depo yönetiminden envanter yönetimine, sipariş yönetiminden ödeme altyapılarına kadar 11 modülüyle, işletmelerin ihtiyaç duyduğu tüm iş süreçlerini tek bir platformda topluyor"

Buybase'in uluslararası e-ticareti basitleştirecek platformunun açılışında geri sayım başladı

İSTANBUL (AA) - Buybase, KOBİ'ler ve büyük şirketler için uluslararası e-ticareti basitleştirmek amacıyla geliştirdiği dijital platformunu piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Türkiye, Kanada ve ABD pazarlarını birbirine bağlayacak olan TÜBİTAK destekli platform, 29 Ekim 2023'ten beri devam eden alfa testlerini tamamlayarak yıl sonunda beta sürümüne geçecek.

Uçtan uca küresel ticaret, kaynak yönetimi, satın alma, üretim, lojistik ve müşteri hizmetleri de dahil olmak üzere tüm e-ticaret aşamalarının yönetimini kolaylaştıran Buybase, beta sürümünün tamamlanmasının ardından ilk kurumsal müşterilerini kabul etmeye başlayacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Buybase'in kurucusu Salim Satır, platformun, işletmelerin küresel ticaretteki zorlukları aşmasına ve küresel fırsatları erkenden yakalamasına yardımcı olmak için geliştirildiğini belirtti.

Satır, son zamanlarda küresel ekonomilerde enflasyon ve ekonomik yavaşlama risklerinden kaynaklanan endişelere işaret ederek, söz konusu dalgalı küresel ticaret ortamında, liderlerin güvenebileceği uçtan uca entegre bir dijital ekosistemin gerekli olduğunu vurguladı.

Buybase'in bu boşluğu doldurmak için tasarlandığını ifade eden Satır, platformun e-ticarette ve e-ihracatta satıcı ile müşteri arasındaki sınırları kaldırarak "glokal" (küresel ve yerel) bir yaklaşım sergilemeyi amaçladığını belirtti.

Satır, "Buybase, işletmelerin küresel ticaretteki zorlukları aşmalarına ve fırsatları erkenden yakalamalarına yardımcı olacak. E-ticaret ve e-ihracatta satıcı ile müşteri arasındaki sınırları ortadan kaldırarak, büyüme için glokal bir yaklaşım sunuyor. Depo yönetiminden envanter yönetimine, sipariş yönetiminden ödeme altyapılarına kadar 11 modülüyle işletmelerin ihtiyaç duyduğu tüm iş süreçlerini tek bir platformda topluyor." değerlendirmesinde bulundu.

- "Buybase, Shop modülüyle tüm sipariş süreçlerini tek platformda topluyor"

Buybase'in esnek tasarımının, uluslararası e-ticaretin zorluklarını çözme konusunda kurumsal ERP yazılımlarından farklı olduğunu belirten Satır, "Uluslararası e-ticaretteki zorlukların çözümü için satın alma ve üretimden kaynak yönetimine, lojistikten depo takibine, her aşamaya eş önem verilerek altyapısı tasarlanan Buybase, Türk geliştiricilerin emeğiyle, ABD ve Kanada pazarlarında da deneyim sahibi Türk bir kurucunun girişimleriyle geliştirildi. Bu üç özel ve büyük pazara ilişkin edindiğimiz deneyimi, dijital ekosistemimize entegre ederek Türkiye, ABD ve Kanada’daki üretici ve alıcıları birbirine bağlayacağız." açıklamalarında bulundu.

Satır, platformdaki 11 modülün, bir işletmenin iş süreçlerini yürütmek için ihtiyaç duyduğu araçların tamamına yakınını sunduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bir ERP yazılımının ötesinde dijital entegre bir ekosistem vaat eden Buybase, 2024'ün sonunda beta sürümüne geçerek ilk kurumsal kullanıcılarını kabul etmeye başlayacak. Sipariş döngüsünü depo, envanter, müşteri talep tahmin gibi süreçlerle buluşturan entegre yaklaşımla uluslararası B2B ticareti sorunsuz ve kesintisiz bir deneyimine dönüştüreceğimiz Buybase Shop'a ilişkin hazırlıklarımız da sürüyor. TÜBİTAK'ın da destekçileri arasında olduğu Buybase, Shop modülüyle tüm sipariş süreçlerini tek platformda sorunsuz şekilde yönetmelerini sağlayacak. İlk kullanıcılarımızın arasına katılmak isteyenleri, Buybase'i sosyal medyadan takip etmeye davet ediyoruz."

OGÜNhaber