TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, Meclis'teki temsilin yüzde 95'e ulaşmasının yeni Anayasa konusunda kendilerini ümitlendirdiğini söyledi.

Boyner;'Hükümete inancımız tam'


ANKARA (İHA) - TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Boyner ve beraberindeki heyetin Ankara temasları başladı. Heyet, Hükümet üyelerini ziyaretlerine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ile başladı. Kabulde konuşan Ergün, geçmiş dönemde sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içinde çalıştıklarını belirterek, bu kuruluşlardan birinin de TÜSİAD olduğunu söyledi. Bilim, inovasyon, sanayi ve teknolojiyle birlikte bu çalışma potansiyellerini açığa çıkartmaya devam edeceklerini vurgulayan Ergün, Türk ekonomisi için sivil toplumun önemine işaret etti.

TÜSİAD Başkanı Boyner ise Hükümetin geçmiş dönemde yaptığı en önemli icraatlardan birinin sanayi strateji belgesinin hazırlanması olduğunu vurgulayarak, bu belgenin yürütücülüğünü ve eylem planlarını Sanayi Bakanlığı'nın yürüttüğüne işaret etti. İş dünyası olarak bu yürütme ve eylem planlarına destek olmak istediklerini anlatan Boyner, "Dünyanın 10. büyük ekonomisi olmak için bu strateji çok önemli" dedi. Boyner, Anayasa değişikliği konusunda da değerlendirmelerde bulundu. Meclis'teki temsilin yüzde 95'e ulaştığını görünce yeni Anayasa konusunda ümitlendiklerini anlatan Boyner, şöyle konuştu: "Zaten hükümete Anayasa konusunda inancımız tamdı. Son dönemde ülkede farklı süreçler yaşanıyor. Ama her konuda çözüm yerinin Meclis olduğuna inanıyoruz. Tüm siyasi partiler de yapıcı olarak destek verdiği müddetçe yeni Anayasa gerçekleşebilir."

Görüşmenin sonunda gazetecilerin sorularını cevaplayan Ergün, Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısında ayrı olarak kıdem tazminatı konusunu ele almadıklarını dile getirdi. Ergün, bu konunun iş dünyasıyla ilgili bir paket olarak ele alındığında detaylı olarak inceleneceğini bildirdi. Orta Vadeli Programa ilişkin bir soru üzerine ise Ergün, Orta Vadeli Program'ın bütçe rakamlarının ortaya çıkmasıyla beraber daha da anlamlı hale geldiğini söyledi. Ergün, "Bu konuyla ilgili çalışmaları başlatacağız. Bütçe takvimi içine sıkıştırmadan daha detaylı ele alınması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Boyner de, kıdem tazminatıyla ilgili soruya şöyle karşılık verdi: "Bizim için iki önemli konu var. Bir tanesi kazanılmış hakların korunması. Diğeri ücret dışı bir takım maliyetlerle düzenleme yapılabilmesi. Türkiye'de katılaşmış bir işsizlik var. Önemli olan istihdamı artıracak düzenlemelerdir."






OGÜNhaber