- Borusan Holding İnsan, İletişim ve Sürdürülebilirlik Grup Başkanı Nursel Ölmez Ateş: - "Hem Türkiye'de hem de dünya çapında aldığımız bu ödüller sadece birer başarı göstergesi değil, aynı zamanda topluma ve çevreye değer katan bir kurum olduğumuzun da somut kanıtıdır"

Borusan 80. yılını kazandığı ödüllerle kutluyor

İSTANBUL (AA) – Borusan Grubu, 80'inci yıl dönümünü köklü geçmişinin getirdiği tecrübelerle kazandığı ödüllerle kutluyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, kuruluşundan bu yana, sürdürülebilirlik ve toplumsal fayda ilkelerini temel alan pek çok projeye imza atan Borusan, bu alandaki öncü çalışmalarıyla dünyada ve Türkiye'de çok sayıda ödülün sahibi oldu.

Şirket, Golden Bridge Awards'ta iki farklı projeyle ödül kazandı. Borusan'ın sürdürülebilir fayda programı, "Avrupa-Orta Doğu-Afrika’da Yılın Kurumsal Sosyal Sorumluluk Programı" kategorisinde altın ödülün sahibi oldu. Şirketin deprem bölgesindeki halkın maddi ihtiyaçlarının karşılanması için hayata geçirdiği "Sinemasal Akademi Borusan Defne Kampüsü" projesi de "Yılın Yardımsever Şirketi" kategorisinde de gümüş ödüle layık görüldü.

Şirket, "Umut Pina" projesiyle su altında ve karada yaşam kategorisinde gümüş ödülün sahibi oldu. Proje, kritik düzeyde yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan Pinna nobilis stokları korunmasını ve Marmara Denizi'nde deniz kaynaklarının sürdürülebilir kullanımına katkı sağlamayı amaçlıyor.

Borusan ayrıca, Brandverse'de "SocialBrands Veri Analitiği" bölümünde holdingler kategorisinde ve genç yetenek iletişimi kategorisinde bronz ödülün sahibi oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Borusan Holding İnsan, İletişim ve Sürdürülebilirlik Grup Başkanı Nursel Ölmez Ateş, şirketin sürdürülebilirlik ve sosyal sorumluluk alanlarında farkındalık yaratma kararlılığına vurgu yaparak, "Bu yıl, 'Biz Aslında Daha Yeni Başladık' diyerek 80. yaşımızı kutluyor ve pek çok yeniliği hayata geçiriyor, yepyeni başarılara imza atıyoruz. Bu anlamlı dönüm noktasında, çalışanlarımızın emeği, şirketimizin sürdürülebilirlik ve toplumsal fayda konusundaki sarsılmaz bağlılığının bir göstergesi olarak aldığımız ödüllerle gurur duyuyoruz. Hem Türkiye'de hem de dünya çapında aldığımız bu ödüller sadece birer başarı göstergesi değil, aynı zamanda topluma ve çevreye değer katan bir kurum olduğumuzun da somut kanıtıdır. Köklü geçmişimizden aldığımız güçle gelecekte de aynı ideale ulaşmak için 200 yıl ve ötesinde bir grup olma hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz." ifadelerini kullandı.


OGÜNhaber