Biletbayisi.com, bilet iptal ve değişim taleplerine ilişkin verileri yayımladı

İSTANBUL (AA) - Biletbayisi.com, ağustosta yurt içi ve yurt dışı seyahat taleplerini, uçak ve otobüs bileti satışlarını, sefer düzenlemelerini ve araç kiralama hizmetlerini kapsayan verileri paylaştı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, ağustosta seyahat sektöründe yaşanan gelişmeler ve eğilimler, tatil sezonunun da etkisiyle hareketli geçti.

Ağustosta, hem yurt içi hem de yurt dışı seyahatler açısından yoğun bir dönem olurken özellikle tatil bölgelerine olan talep, önceki aylara göre belirgin artış gösterdi.

Yurt içi destinasyonlarda Akdeniz ve Ege bölgeleri en çok tercih edilen yerler arasında yer alırken yurt dışında ise Avrupa'nın popüler şehirlerine olan ilgi dikkati çekti.

Biletbayisi.com üzerinden gerçekleştirilen uçak bileti satışları, yoğun seyahat döneminde oldukça hareket yaşanırken özellikle tatil bölgelerine yapılan uçuşlar büyük talep gördü.

Uçak bileti taleplerindeki dalgalanmalara rağmen, otobüs bileti satışlarında da belirgin bir canlılık gözlemlendi. Özellikle tatil beldelerine yönelik otobüs seferlerinde artış yaşanırken birçok kullanıcı, Instagram engelinin neden olduğu belirsizlikler karşısında otobüsle seyahati tercih etti.

Ağustosta Biletbayisi.com üzerinden gerçekleştirilen araç kiralama hizmetlerinde de önemli artış yaşandı. Özellikle tatil bölgelerinde ve büyük şehirlerde kiralık araç talebi önceki aylara göre yüzde 20 arttı. Bu durum, kullanıcıların seyahatlerinde esneklik arayışında olduklarını gösterdi.

Instagram'ın kapalı olduğu sürece dair bilgi de paylaşan şirket, 8 günlük sürede özellikle tatil bölgelerine yönelik uçak bileti iptal ve değişim taleplerinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 40 bir artış yaşandı. Bu durum, kullanıcıların seyahat planlarını son dakika değiştirmesine yol açarken Instagram'ın 10 Ağustos'ta açılmasıyla birlikte, iptal ve değişim taleplerindeki artış normal seviyelere geri döndü.

OGÜNhaber