Banvit BRF, "Akıllı Çocuk Sofrası" projesiyle gıda israfına odaklandı

İSTANBUL (AA) - Banvit BRF, "Akıllı Çocuk Sofrası" projesiyle toplumsal alandaki gıda israfı ve bilinçli beslenme konularına odaklandı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, sürdürülebilirlik uygulamalarında gıda israfı ve bilinçli beslenme konularını da odağına alan Banvit BRF'in Akıllı Çocuk Sofrası projesi, 16 Ekim "Dünya Gıda Günü"nde gıda israfı ve bilinçli beslenme konusuna bir kez daha dikkati çekiyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Banvit BRF Üst Yöneticisi (CEO) Tolga Gündüz, sürdürülebilirlik odaklarının üretim süreçleri ile sınırlı olmadığını ve toplumsal alanda yürüttükleri Akıllı Çocuk Sofrası projesiyle gıda israfının azaltılmasına da katkı sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

Dünyada pek çok insanın sağlıklı gıdaya erişememesinin en önemli nedenlerinden birisinin de gıda israfı olduğunu dile getiren Gündüz, "Bu israfın önüne geçilmesi ile açlık çeken milyonlarca insanın kaderi değiştirilebilir. Bu anlamda tasarrufun sağlanması ve israfın azaltılması yönünde akılcı, düşük maliyetli ve hızlı sonuç verebilecek önlemlerin alınmasını önemsiyoruz." ifadelerini kullandı.

Gündüz, çocuklara erken yaşta bilinçli gıda tüketimi alışkanlıkları kazandırmak ve gıda israfının önüne geçecek bir neslin yetişmesine destek olma hedefiyle de çalıştıklarını belirterek, "Üretim süreçlerimizde sıfır atık modeli ile faaliyet gösteriyor ve israfın oluşmaması adına üzerimize düşen sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz. Diğer yandan toplumsal yatırımlarımız içinde gördüğümüz 'Akıllı Çocuk Sofrası' projemizle eğitim yolu ile daha bilinçli bir neslin oluşmasına katkı sağlıyoruz. " açıklamasında bulundu.

OGÜNhaber