İstanbul’daki Karaköy ve Yenikapı balık pazarlarında palamut bolluğu yaşanıyor. Bolluk sayesinde esnafın yüzü gülüyor. Ayrıca balıkçılar, tüketicilere, ’palamutu bol bol alın, dondurucuda saklayın’ tavsiyesinde bulundu.

Balıkçılardan tüketicilere: “Palamut bol, dondurucuya atın”

Denizlerde yaşanan palamut bolluğu tezgahları süslemeye devam ediyor. İstanbul’un ünlü balık pazarları Karaköy ve Yenikapı’da palamut bolluğu yaşanıyor. Bu bolluk esnaflara göre 2 ay daha sürmesi bekleniyor. Fiyatları 30 ile 70 TL arasında değişen palamutlara vatandaşlar büyük talep gösteriyor. Balıkçılar palamutun yaklaşık 8-9 ay dondurucularda saklanabildiğini belirterek, vatandaşların fiyatlar artmadan donduruculara atmalarını söylüyor.

“PALAMUT BOLLUĞU 2 AY DAHA DEVAM EDER”
Bu sene palamuttan dolayı yüzlerinin güldüklerini vurgulayan Karaköy balıkçısı Yusuf Durmaz, “Bir aydır palamut bolluğu devam ediyor bunun 2 ay daha devam edeceğini ön görüyoruz. Fakat havalar fırtınaya dönerse bu bolluk yavaştan geriler. Palamuta büyük rağbet var. Bu sene hamsi ve istavrit yok. Balık her şeyden ucuz o yüzden müşterilerimiz alsınlar palamutları donduruculara atsınlar. Günlük 100 kilo palamut satıyoruz. Vatandaşlar beklemesinler palamutun fiyatı daha düşmez. Şu anda 1 kilo palamut 40 TL, yarım kilo ise 30-40 TL arasında satıyoruz. Diğer balıkların fiyatı ise hamsi 70 TL, istavrit 70 TL, çinakop 100 TL’den satıyoruz. En ucuz gene palamut” şeklinde konuştu.

“PALAMUT BUZLUKTA 7-8 AY DURABİLİYOR”
İki üç senedir palamutta bu kadar bolluk olmadığını belirten Yenikapı balıkçısı Şafak Gün, “Ortalama tanesi 1 kilo olan palamut var. Bu üç kişiye rahat yetiyor. Fiyatı ise 60-70 TL arasında değişiyor. Bu sıcağa göre bu bolluk var ise yağışlar gelirse fiyatlar daha da düşer. Bu bolluk biraz daha devam edecektir. Balıkçı olarak vatandaşlara söylüyorum palamut buzlukta 7-8 ay durabiliyor. O yüzden alsınlar koysunlar buzluklarına. Bir daha bu bolluğu göremeyebilirler” ifadelerini kullandı.
OGÜNhaber