- AXA Türkiye Teknik Başkanı ve İcra Kurulu Üyesi Barış Altın: - "Hem işletmelerin birinci taraf risklerini hem de veri sızıntılarından kaynaklı üçüncü şahıs taleplerini kapsayan siber güvence paketi sunuyoruz"

AXA Türkiye "Siber Riskler Sigortası" ürününü KOBİ'lerin hizmetine sundu

İSTANBUL (AA) - AXA Türkiye, KOBİ'leri siber saldırılara karşı güvence altına almak amacıyla oluşturduğu "Siber Riskler Sigortası" ürününü devreye aldı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, AXA Türkiye, "Siber Riskler Sigortası" ürünü ile artan siber risklere karşı çözümler sunuyor.

Ürün, siber acil durumlar ve meydana gelebilecek riskler sonucu ortaya çıkan talep ve ihtiyaçlar için geniş kapsamlı bir sigorta güvencesi sağlıyor. Poliçe kapsamında teminatları işletmenin kendi riskleri ve ilişki içerisinde olduğu üçüncü kişiler tarafından meydana gelebilecek riskler, veri gizliliği, idari para cezaları, siber şantaj ve iş durması olarak sıralanabiliyor.

Ürün, ilişki içerisinde olan üçüncü taraflardan gelebilecek taleplere karşı sigortalıları korumak için de veri gizliliği sorumluluğu ve multimedya sorumluluğu teminatlarıyla sigortalıların kullanımına sunuluyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen AXA Türkiye Teknik Başkanı ve İcra Kurulu Üyesi Barış Altın, globalleşen ve dijitalleşen dünyanın geleneksel sigortacılık ürünlerinin ötesinde yeni ihtiyaçlar doğurduğunu belirtti.

Altın, salgın ile hayata giren evden çalışma modelinin, işletmelerin verilerini dijital çözümlerle koruma zorunluluğunu artırdığını belirterek, "Bu yeni dünya, kötü niyetli kişilerin hedefi haline gelmiş ve küçük ve orta ölçekli işletmeler de gelir kaybı gibi ciddi mali risklerle karşı karşıya kalmıştır. AXA Türkiye olarak, hem işletmelerin birinci taraf risklerini hem de veri sızıntılarından kaynaklı üçüncü şahıs taleplerini kapsayan siber güvence paketi sunuyoruz. Amacımız, işletmelerin risklerini önceden güvence altına almak ve çözüm ortağı olarak yanlarında olmaktır. AXA Türkiye Siber Riskler Sigortası ile küçük ve orta ölçekli işletmelere uygun maliyetlerle destek vermekten mutluluk duyuyoruz." ifadelerini kullandı.


OGÜNhaber