Astor Enerji, yeni fabrika ile anahtarlama ürünleri üretimini 2 katına çıkarmayı hedefliyor

ANKARA (AA) - Astor Enerji, Ankara Sanayi Odası (ASO) 2. OSB'de inşaat çalışmalarına başlanan yeni fabrika ile anahtarlama ürünleri üretim kapasitesini 2 katına çıkarmayı hedefliyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Astor Enerji, ASO 2. OSB genişleme alanındaki 228 bin 660 metreküplük arsa üzerinde birinci faz yatırım kapsamında kapalı alanı toplam 91 bin 436,62 metreküp olan fabrika inşaat çalışmalarına başladı.

Gelecek yılın ikinci yarısında tamamlanması planlanan yatırım ile üretim kapasite artışına bağlı olarak ilk fazda yaklaşık 600 kişilik istihdam artışı sağlanacağı öngörülüyor.

Yeni fabrikanın tamamlanmasıyla anahtarlama ürünleri üretim kapasitesinin 2 katına çıkması ve yeni ürünlerin üretimi için gerekli altyapının tamamlanması planlanıyor. Anahtarlama ürünlerinin ürün yelpazesine hem orta gerilim hem de yüksek gerilim seviyesinde yeni ürünler eklenmesi hedefleniyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Astor Enerji Genel Müdür Yardımcısı Fatih Işık, elektrik enerjisinde kullanılan transformatör ve anahtarlama ürünleri üretiminde Türkiye'nin en büyük yerli üreticisi olduklarına işaret ederek, üretimlerinin yaklaşık yüzde 40'ını ihraç ettiklerini kaydetti.

Işık, yurt dışından gelen talepleri fırsata çevirmeyi planladıklarını belirterek, "Birinci faz yatırımımız sayesinde tüm ürün çeşitlerimizde kapasitemizi yaklaşık 2 katına çıkarmayı hedefliyoruz. Ayrıca yeni ürün çeşitleri ile de sektörün ihtiyaçlarına yerli çözümler üretmeyi hedefliyoruz. Günümüzde kullanılan en son teknoloji makine, sistem ve ekipman yatırımlarımız ile ciromuzu, ihracatımızı ve verimliğimizi arttırmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.​​​​​​​

OGÜNhaber