Antropologlar, insan toplulukları ve davranışlarını analiz etme noktasında özel yatkınlığa sahip

İSTANBUL (AA) - Yeditepe Üniversitesi Antropoloji Bölümü Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Egemen Yılgür, antropologların aldıkları teori ve saha eğitimi nedeniyle kazandıkları becerilerle işgücü piyasasında oldukça talep gördüklerini bildirdi.

Üniversiteden yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Yılgür, özellikle etnografik yöntemi kullanarak saha araştırması yapan antropologların insan toplulukları ve davranışlarını analiz etme noktasında özel bir yatkınlığa sahip olduğunu kaydetti.

Yılgür antropolojinin, müzeler, devlet kurumları, sivil toplum kuruluşları, eğitim kurumları, danışmanlık firmaları, özel sektör şirketleri ve uluslararası kuruluşlar gibi çok çeşitli sektörlerde iş imkanı sunduğunu belirtti.

Antropoloji bölümünün eğitim, araştırma, yönetim, danışmanlık ve politika gibi çeşitli alanlarda kariyer yapma imkanı sunduğunu aktaran Yılgür, "Bu bölümde edineceğiniz bilgi ve beceriler, farklı sektörlerde ve farklı pozisyonlarda ilerleme potansiyeli sağlar." ifadelerini kullandı.

Yılgür, birçok antropoloğun yurt dışında çalışma fırsatı bulduğunu aktardı.

Öğrencilerin bu bölümde edineceği bilgi ve becerilerin, farklı ülkelerde ve uluslararası kuruluşlarda iş bulma imkanı sunduğunu belirten Yılgür, "Yeditepe Üniversitesi Antropoloji Bölümü Türkiye'nin İngilizce eğitim veren ilk ve tek antropoloji bölümü olarak öğrencilerinin dünya ile daha güçlü ilişkiler kurması noktasında özel bir iddiaya sahiptir." değerlendirmesinde bulundu.

- " Antropologlar, danışmanlık firmaları, araştırma enstitüleri ve müzeler gibi alanlarda kendi işlerini kurabilirler"

Yılgür, Antropolojinin, istikrarlı ve sürdürülebilir bir kariyer seçeneği olduğunu vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

"Bu alana olan talep artmaya devam ettikçe, antropologların iş bulma konusunda her zaman bir avantajı olacaktır. Antropoloji, kendi işinizi kurmak için de size beceriler kazandırabilir. Antropologlar, danışmanlık firmaları, araştırma enstitüleri ve müzeler gibi alanlarda kendi işlerini kurabilirler. Antropoloji bölümü mezunları, üniversitelerde ve liselerde ve çeşitli özel kuruluşlarda antropoloji alanındaki bilgilerini paylaşabilirler.

Antropologlar, araştırma bulgularını ve fikirlerini kitaplarda, makalelerde ve diğer yayınlarda paylaşabilirler. Bölüm programında yer alan derslerde edineceğiniz bilgi toplama ve verileri metin halinde sunma becerisi, farklı mecralarda yazma ve yayın yapma imkanı sunar. Antropolojik kavrayış ve duyarlılık sosyal adaleti teşvik etmek, insan haklarını korumak ve sürdürülebilir kalkınmayı desteklemek için son derece işlevsel bir rol oynayabilir. Bu bölümde edineceğiniz bilgi, beceri ve perspektifler, sizi dünyanın daha iyi bir yer haline getirilmesine katkıda bulunacak aktif bir özne haline getirebilir."



OGÜNhaber