Allianz Türkiye tüm ofislerinde "Yeşil Ofis" diploması aldı

İSTANBUL (AA) - Allianz Türkiye, merkez ofisleri olan Allianz Tower ve Allianz Kampüs'ün ardından, tüm bölge ofislerinde de "Yeşil Ofis" diplomasını almaya hak kazandı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Allianz Türkiye, faaliyetlerini sürdürülebilirlik prensiplerine göre dönüştürmeye yönelik hedeflerinden birine daha ulaştı.

İklim değişikliğiyle mücadele çerçevesinde, ekosisteminin dönüşümüne destek olan ürün ve hizmetler sunmanın yanı sıra operasyonlarının çevresel etkisini en aza indirmek için çalışan şirket, merkez ofisleri olan Allianz Tower ve Allianz Kampüs ile WWF-Türkiye'nin (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) Yeşil Ofis Yeşil Dönüşüm Programı'nı 2019'da başarıyla tamamlamıştı.

Allianz Türkiye, ekolojik ayak izini küçültme uygulamalarını tüm bölge ofislerinde de yaygınlaştırarak, WWF-Türkiye Yeşil Ofis Diplomasını almaya hak kazandı. Böylece Allianz Türkiye'nin tüm ofisleri "Yeşil Ofis" oldu.

WWF-Türkiye'nin kurumları doğa dostu tercihler yapmaya teşvik etme amacıyla yürüttüğü Yeşil Ofis Yeşil Dönüşüm Programı kapsamında, Allianz Türkiye bölge ofislerinde daha düşük emisyon ve tüketim için belirlenen ölçülebilir aksiyonlar başarıyla gerçekleştirildi.

Çevreye duyarlı aksiyonlar alarak, güneş ve rüzgar enerjisinden faydalanarak enerji üretebilen Allianz Tower ve Allianz Kampüs, aynı zamanda Amerikan Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) tarafından yeşil binalara verilen LEED Platin ve LEED Gold sertifikalarına da sahip.

Sertifikayı BC+C Core and Shell kategorisinde alan Allianz Tower, Türkiye’nin LEED Platin Sertifikası almaya hak kazanan ilk kulesi olma unvanını taşıyor.

OGÜNhaber