Adana’da sinema sektörüne katkı sağlayacak ‘Plato Adana’nın kurulması için çalışmalar başladı.

Adana’da sinema sektörüne büyük katkı: ‘Plato Adana’ kuruluyor

Adana, sinema sektöründe dev bir adım atmaya hazırlanıyor. Türkiye’nin en büyük film stüdyosu projesi olan Plato Adana, sektöre ve şehre yeni bir soluk getirecek. Son teknoloji ile donatılmış stüdyolar, geniş çekim alanları ve profesyonel prodüksiyon imkanlarıyla Plato Adana, sadece Türkiye’de değil, dünya çapında ses getirecek yapımlara ev sahipliği yapmayı hedefliyor.
Türkiye’nin dört bir yanından ve dünyadan gelecek yapımcı, yönetmen ve oyuncular için bir cazibe merkezi olacak Plato Adana, sektörde bir dönüm noktası oluşturacak.
“Sektör hareketlenecek”
Proje hakkında konuşan iş insanı Savaş Yükselyalçın, kurulum için gerekli hazırlıklara başladıklarını anlatarak, “Bu devasa proje, Adana’nın ekonomik yapısına da olumlu katkılar sağlayacak. Binlerce kişiye istihdam imkanı sunacak olan Plato Adana, aynı zamanda şehrin turizm potansiyelini de artıracak. Film çekimleri için Adana’ya gelecek olan yerli ve yabancı ekipler, bölgedeki otel, restoran ve diğer hizmet sektörlerine de hareketlilik kazandıracak” dedi.
“Sinemanın kalbi Adana’da atacak”
Ekonomiye de büyük katkılar sunacağını aktaran Yükselyalçın, “Plato Adana, sadece büyük prodüksiyonlara değil, bağımsız film yapımcılarına, genç yeteneklere kapılarını açacak. Proje, Adana’nın ekonomik yapısına da olumlu katkılar sağlayacak. Türkiye’nin sinema endüstrisini bir üst seviyeye taşıyacak olan bu proje, Adana’yı sinemanın kalbinin attığı merkezlerden biri haline getirecek” ifadelerini kullandı.
OGÜNhaber