ABD'nin Connecticut eyaletindeki şiddetli yağış ani su baskınlarına yol açarken, New York kentinde etkisini gösteren fırtına uçuşların ve tren seferlerinin aksamasına neden oldu.

ABD'nin kuzeydoğu eyaletlerinde şiddetli yağış hayatı olumsuz etkiledi

ABD Ulusal Meteoroloji Merkezinden (NWS) yapılan açıklamada, Connecticut eyaletinin güneybatısında etkili şiddetli yağışların ani sellere yol açtığı ve acil durum ekiplerinin geniş çaplı kurtarma çalışmaları yürüttüğü bildirildi.

Açıklamada, eyaletin Fairfield, New Haven, Litchfield ve Hartford bölgelerinde bulunan nehirlerdeki su seviyelerinin artması ve yağışların devam edeceğinin öngörülmesi nedeniyle bölge sakinleri, şiddetli rüzgarlar, ani sel ve su baskınlarına karşı uyarıldı.

Connecticut Acil Durum Departmanından yapılan açıklamada da sel nedeniyle herhangi bir yaralanma vakasının bildirilmediği aktarıldı.

Yağışlar New York'ta kara ve hava trafiğini aksattı
New York şehrinde etkili şiddetli yağmur ve fırtına sonucu Manhattan, Bronx, Staten Island ile şehrin kuzey ve batısında bulunan bazı bölgelerde ani su baskını uyarıları yayımlandı.

Polis, olumsuz hava şartları nedeniyle bazı yolların kapandığını bildirirken, New York ve Philadelphia arasındaki tüm tren seferleri geçici olarak durduruldu.

ABD Federal Havacılık İdaresinden (FAA) yapılan açıklamada da Boston Logan Havalimanı'ndan yapılacak uçuşlarda ortalama 2,5 saatlik gecikmeler yaşandığı aktarıldı.
OGÜNhaber